Külföld

Összeomlott egy híd az Egyesült Államokban, legalább négyen meghaltak

Legkevesebb négy ember meghalt és tíz másik személy megsérült, amikor összeomlott egy gyalogosok számára kialakított híd Miamiban, egy egyetem közelében. A mentő személyzet éjszaka szüntelenül az összeomlott szerkezetnél kutatott az ott rekedt áldozatok és sérültek után.
Összeomlott egy híd az Egyesült Államokban A 862 tonnás híd egy nyolcsávos autópályára zuhant csütörtökön délután (Forrás: Twitter / Fox News )

A 862 tonnás, mintegy ötvenhárom méteres híd egy nyolcsávos autópályára zuhant csütörtökön délután, a szerkezet nyolc, ott közlekedő autóra omlott rá – közölte a helyi rendőrség. A hidat szombaton állították fel mindössze hat óra alatt.

A szerkezetet úgynevezett „gyorsított építési eljárással” hozták létre, hogy így elkerüljék a forgalmas autópályán a fennakadásokat. A híd egy nagyobb részét az út mentén állították össze, és ezt követően illesztették a helyére.

A Miami-Dade megyei tűzoltóparancsnok, Dave Downey csütörtök éjjel megerősítette, hogy legalább négy személy életét vesztette a balesetben.

„Ez egy hosszas incidens lesz. Egész éjjel itt lesznek a mentők, ha nem tovább” – mondta Downey.

Legkevesebb tíz embert kezelnek a baleset során elszenvedett sérüléseik miatt a helyi egészségügyi központban, két ember „rendkívül kritikus állapotban” van az intézmény műtéti osztályának igazgatója szerint.

A helyszínre több televízió is helikopterrel vonult ki, a rendőrség azonban ezek pilótáit ideiglenesen arra kérte, hagyják el a területet, hogy tisztán hallhassák, amennyiben valaki a híd romjai alól segítséget kér.

Frissítés!

Legalább hat halottja van a miami gyalogos felüljáró csütörtöki összeomlásának. Még keresik a túlélőket.

    Még mindig több gépkocsi rekedt a romok alatt, a mentés péntekre virradóra egész éjjel folytatódott. Péntek délelőtti sajtótájékoztatóján Miami-Dade megye rendőrségének szóvivője azonban azt közölte: nincs esély életben maradt áldozatok megtalálására, s bár a keresés folytatódik, a mentés pénteken már jobbára a romok eltakarítására összpontosul. 

    A miami nemzetközi egyetem mellett 53 méteres magasságban épült, 862 tonnás gyalogos felüljáró egy nyolcsávos autóútra omlott le. Donald Trump elnök azonnal Twitter-üzenetet adott ki, amelyben "szívszorítónak" nevezte a katasztrófát, Rick Scott, Florida kormányzója és Marco Rubio floridai republikánus szenátor pedig egész éjjel a helyszínen volt. A kormányzó még éjjel bejelentette: széles körű vizsgálat indul a tragédia okainak felderítésére és a felelősök azonosítására. 

    A felüljárót a múlt szombaton adták át. Hat óra alatt épült fel, úgynevezett "gyorsított hídépítési technikával", hogy a forgalmat ne akadályozzák. A felüljáró egy részét az út mentén szerelték össze. A Miami Egyetem honlapján közzétett ismertetés szerint úgy tervezték, hogy ellenálljon az 5-ös erősségű hurrikánnak is. 

    A Fox televízió értesülései szerint az építkezést végző két floridai céggel korábban komoly problémák voltak: korábbi munkáiknál mérnöki hibákat találtak, és hiányosságaikért többször is hatósági büntetést kaptak. Sajtóinformációk szerint a több mint 14 millió dolláros költségvetéssel készült miami felüljáró építésénél nem szakképzett munkásokat alkalmaztak. A Miami Herald című lap pénteki számában azt írta: az egyik cégre 2012-ben a virginiai Norfolkban 28 ezer dolláros büntetést szabtak ki, mert egy általa épített hídból 90 tonnás rész szakadt ki. Az AP amerikai hírügynökség megvizsgálta a vállalat elmúlt öt évének tevékenységét, és a hivatalos adatokból kiderült, hogy a céget 11 alkalommal büntették meg.(MTI)

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Horvátországban már hét halálos áldozata van az influenzának

Horvátországban már hét halálos áldozata van az influenzánakAz Iszlám Állam magára vállalta a magnyitogorszki házrobbanást

Az Iszlám Állam magára vállalta a magnyitogorszki házrobbanástTöbb halálos áldozata is van a kolumbiai robbantásnak

Több halálos áldozata is van a kolumbiai robbantásnak


KOLUMBIA,     BOGOTA,     TERRORIZMUS

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben


KENYA,     NAIROBI,     LUXUSHOTEL

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről


BREXIT,     NAGY-BRITANNIA,     EU

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen