hirdetés
Külföld

Újabb csomagbomba robbant Texasban

Ketten megsérültek a texasi Austinban, amikor felrobbant egy csomagbomba. Ezt megelőzően már több hasonló levélbomba is robbant, ketten korábban halálosan megsérültek.
Rendőrautó Újabb csomagbomba robbant Texasban (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

Március eleje óta három, bejáratoknál hagyott csomagbomba okozta két ember halálát, a robbanásokban két másik személy pedig megsérült. Vasárnap este újabb, hasonló eset történt, a rendőrség azonban egyelőre nem erősítette meg, hogy ez is kapcsolatban áll-e a korábbi csomagbomba-támadásokkal. A helyieknek mindenesetre azt mondták, hogy a biztonsági helyzet rendezéséig maradjanak az otthonaikban.

A vasárnap éjjeli eset néhány órával azt követően történt, hogy a hatóságok újabb, 100 ezer dolláros díjat ajánlottak fel annak, aki a csomagbombás támadásokkal kapcsolatosan információval szolgál. Emellett az állam kormányzója 15 ezer dollárt ajánlott fel nyomravezetői díjként.

Mindkét korábbi halálos áldozat afroamerikai személy volt, a rendőrség szerint pedig nem kizárható, hogy esetleg rasszizmus állna a támadások hátterében.

Brian Manley austini rendőrfőnök újságíróknak azt mondta, meglátása szerint a csomagokkal az az elkövetők célja, hogy „üzenetet közvetítsenek”. Elmondta azt is, a hatóságok nem tudtak egyetlen meghatározott ideológiát sem megerősíteni a támadások mögött, a robbanásokért felelős embereket pedig arra szólították, lépjenek kapcsolatba velük.

A lakosságot egyúttal ismét figyelmeztették arra, hogy semmilyen nem várt, vagy gyanús csomagot ne érintsenek meg, ugyanis az eddig felrobbant csomagok egyike sem lépett működésbe anélkül, hogy azt a fogadóik felvették volna.

Egyelőre senkit nem vettek őrizetbe csomagbomba-támadásokkal összefüggésben, múlt hétfő óta pedig mintegy 735 helyszínre kellett kivonulni gyanús csomagok miatt.

Az első csomagbomba még március másodikán robbant, egy ember halálát okozva, majd tíz nappal később újabb két bomba követte ezt, amelyek egyaránt összefüggésbe hozhatóak voltak az elsővel. A két halálos áldozat esetében több hasonlóságot is felfedeztek, így például egyazon metodista gyülekezethez, és kiemelkedő helyi afroamerikai családokhoz fűződő kapcsolataikat tekintve.

A nyomozók szerint a csomagbombákat éjszaka helyezték a bejáratok elé, és nem hivatalos úton kézbesítették őket.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján

Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján


PLAKÁT,     UKRAJNA,     KÁRPÁTALJA

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen