hirdetés
Külföld

A belga hadsereg lehetővé tenné az újoncok számára, hogy kiképzésük alatt esténként hazamehessenek

Sokan bírálják a belga védelmi minisztériumot tervei miatt, amelyek szerint lehetővé tennék az újoncok számára, hogy kiképzésük ideje alatt ne a laktanyában kelljen tölteniük az éjszakákat, hanem hazamehessenek - jelentette pénteken a helyi sajtó.
Belga katona A kép illusztráció (Forrás: wikimedia.org / Markus Rauchenberger)
hirdetés

A Het Nieuwsblad című flamand napilap cikke szerint csaknem négyezer újonc hagyta el a belga hadsereget az elmúlt évtizedben, és közülük nagyjából minden hatodik honvágyra panaszkodott, arra, hogy hiányolja a barátait és a családját.

A belga fegyveres erőknek 28 ezer aktív szolgálatban lévő tagja van, sajtóhírek szerint azonban egyre nagyobb nehézséget jelent az utánpótlás biztosítása.

A védelmi tárca azt közölte, hogy olyan megoldásokon dolgoznak, amelyekkel megkönnyíthetnék az "átállást" az újoncok számára.

"A hadsereg növelni kívánja a szabad esték számát, amikor az újoncok elhagyhatják a laktanyát"

- mondta Alex Claeson minisztériumi szóvivő.

Hozzátette, a kötelező elhelyezés követelményének teljes eltörlését is fontolgatják, hogy a katonai iskolák vagy a laktanyák közelében lakó újoncok hazamehessenek esténként.

Danny Lams, egy belga veteránszervezet vezetője élesen bírálta a fenti terveket, mondván, hogy ezzel olyan hadsereget teremtenének, melyre "nem lehet számítani".

"Nem lehet olyan emberekkel együtt harcolni egy háborús övezetben, akik az anyukájuk után sírnak"

- mondta.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Kim Dzsongun szomorúságát fejezte ki a halálos buszbaleset miatt

Kim Dzsongun szomorúságát fejezte ki a halálos buszbaleset miattTorontóban gyalogosok közé hajtottak, az indíték egyelőre nem ismert

Torontóban gyalogosok közé hajtottak, az indíték egyelőre nem ismertGeorge H. Bush volt amerikai elnököt intenzív osztályon ápolják

George H. Bush volt amerikai elnököt intenzív osztályon ápoljákhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen