Külföld

Az amerikai hatóságok a repülők hajtóművének ellenőrzését rendelik el egy baleset nyomán

Egy repülőgép hajtóműve a levegőben robbant fel, aminek következtében az egyik ablak is kitört, és egy utas meghalt. Az amerikai légiközlekedési hatóság a baleset nyomán a repülőgépek hajtóművének ellenőrzését rendeli el a jövőben.
Repülőgép-baleset az Egyesült Államokban Egy repülőgép hajtóműve a levegőben robbant fel kedden (Forrás: Twitter / China Daily)

Az amerikai légiközlekedési hatóság (FAA) közlése szerint a jövőben a „légialkalmassági irányelv” elvárásai közé tartozik majd, hogy a CFM56–7B típusú hajtóművek egy jelentős részét ellenőrizzék.

Eszerint azokat a hajtóműveket, amelyekkel már bizonyos számú repülést teljesítettek, ultrahangos teszteknek kell alávetni.

Az eset előzménye, hogy egy 149 emberrel a fedélzetén közlekedő repülőgép egy utasa meghalt egy baleset következtében. A Southwest Airlines New Yorkból Dallasba tartó járatának kényszerleszállást kellett végrehajtania kedden Philadelphiában, mivel menet közben robbanás következett be egy hajtóművében.

Világszerte több mint nyolcezer Boeing 737-es gépen található az érintett, CFM56–7B típusú hajtómű.

Az FAA közlése szerint az új, a repülőgép-hajtóműveket érintő szabályozás az elkövetkező két héten belül bevezetésre kerülhet. Tavaly a hatóság becslése szerint közel 220 olyan CFM56–7B típusú hajtómű volt, amelyet ellenőrizni kellett volna, miután bizonyos számú utat teljesítettek.

Szerdán több amerikai légitársaság is arról tett bejelentést, hogy megkezdték az érintett típusú hajtóművek egy részének tesztelését.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen