hirdetés
Külföld

A tolmácsok megbízhatóságával is vannak gondok a német menekültügyi hivatalnál egy német lap szerint

Egy feltételezett korrupciós ügy mellett a tolmácsok megbízhatóságával is vannak problémái a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnak (BAMF), több ezer tolmáccsal kellett megszakítani az együttműködést - írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap.
Tolmács a migránsok között - 2018. április 22. A kép csak illusztráció. (Forrás: Flickr.com)
hirdetés

   A beszámoló szerint tavaly és az idén eddig 2100 tolmácstól váltak meg, többnyire szakmai hiányosságok miatt, de több tucat olyan eset is volt, amikor a hivatalnál bevezetett viselkedéskódex előírásainak sorozatos megszegése után döntöttek a közös munka befejezése mellett. Az adatok egy kormányzati kimutatásból származnak, amelyet a Die Linke (A Baloldal) nevű ellenzéki párt parlamenti (Bundestag-) frakciójának írásbeli kérdésére állítottak össze - írta a Bild am Sonntag.

   A brémai BAMF-kirendeltség körüli korrupciógyanús esettel kapcsolatban a lap azt írta, hogy Horst Seehofer belügyminiszter kiemelt fontosságot tulajdonít az ügynek, és tervezi egy független vizsgálóbizottság felállítását az egész, nagyjából 7000 embert foglalkoztató hivatal működésének átvilágításához. A testületet egy magas rangú volt bíró, vagy a szövetségi számvevőszék vezetheti.

   A miniszter a lapnak elmondta, hogy minden polgármester, minden járási közigazgatási vezető és valamennyi idegenrendészeti hivatali vezető fordulhat közvetlenül hozzá, ha furcsaságokat tapasztal menedékjogi eljárásoknál.

   A brémai BAMF-kirendeltség volt vezetője ellen azzal a gyanúval indult ügyészségi eljárás, hogy három ügyvéd és egy tolmács közreműködésével menedékjoghoz juttatott nagyjából 2000 olyan menedékkérőt, akik a szabályok szerint nem szorultak volna a német állam védelmére. Az egyelőre nem ismert, hogy kapott-e pénzt ezért, de az biztos, hogy jutott bizonyos előnyökhöz, például vendéglői meghívásokhoz - jelentette pénteken a Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság, a Radio Bremen helyi közszolgálati rádió és a Süddeutsche Zeitung című lap közös tényfeltáró munkacsoportjának.

   A BAMF elnöke, Jutta Cord közölte, hogy a kirendeltségvezetőt felfüggesztették, feljelentették és fegyelmi eljárást indítottak ellene, és elkezdték a gyanús eljárások felülvizsgálatát.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Bomba robbant egy kanadai étteremben, többen megsérültek

Bomba robbant egy kanadai étteremben, többen megsérültek


KANADA,     ROBBANTÁS,     BOMBA

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen