hirdetés
Külföld

Négy ember meghalt egy amerikai lövöldözésben

Egy meztelen férfi kezdett lövöldözni egy nashville-i étteremben vasárnap, aminek következtében négy ember életét vesztette.
Rendőrautó Négy ember meghalt egy amerikai lövöldözésben (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

A férfi helyi idő szerint 3 óra 25 perckor rontott be a Waffle House nevű étterembe, ahol félautomata fegyverrel adott le lövéseket. A négy halálos áldozat mellett ketten megsérültek – egyikük az volt, aki elvette a később a helyszínről elmenekülő támadótól a fegyvert.

A rendőrség továbbra is keresi a gyanúsítottat, akit a 29 éves illinois-i Travis Reinkingként azonosítottak. Don Aaron, a nashville-i rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint a férfit tavaly egyszer őrizetbe vették, miután a Fehér Ház egy elzárt területére belépett.

James Shaw Jr volt az étterem azon vendége, aki feltehetőleg több ember életét is megmentette azáltal, hogy elvette a támadótól a fegyvert – ő azonban úgy nyilatkozott, nem érzi magát hősnek, mivel az „önzőségnek tűnne” számára.

A támadó egy kisteherautóval érkezett, majd két embert az étterem előtt meglőtt, mielőtt betérve újabb lövéseket adott volna le. Három ember a helyszínen, egy pedig kórházba szállítását követően vesztette életét.

A lövöldöző a rendőrség szerint – a zöld kabátját leszámítva, amely a meneküléskor rajta volt – egészen meztelen volt. Később viszont, amikor egy erdős területen megpillantották, fekete nadrágot viselt, de felső ekkor nem volt rajta.

A rendőrség közreadott egy fotót a támadótól elvett fegyverről, amely az amerikai lövöldözések során viszonylag gyakran használt AR–15-ösnek tűnik.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Véget ért a kölni túszejtés

Véget ért a kölni túszejtésTúszejtés történt Kölnben

Túszejtés történt Kölnbenhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen