hirdetés
Külföld

Kim Dzsongun szomorúságát fejezte ki a halálos buszbaleset miatt

Kim Dzsongun észak-koreai vezető „keserű bánatát” fejezte ki annak a buszbalesetnek kapcsán, amelynek során harminckét kínai turista, valamint négy észak-koreai személy vesztette életét. A vasárnapi baleset Észak-Hvanghe tartományban történt, a jármű lesodródott egy hídról.
Kim Dzsongun a kínai nagykövetségen is látogatást tett Kim Dzsongun szomorúságát fejezte ki a halálos buszbaleset miatt (Forrás: Twitter / Business Insider)
hirdetés

Vasárnap harminckét kínai turista, valamint négy észak-koreai állampolgár életét vesztette egy buszbalesetben, amely Észak-Hvanghe tartományban történt, a jármű lesodródott egy hídról.

A hivatalos észak-koreai KCNA hírügynökség jelentése szerint „a váratlan baleset keserű szomorúsággal töltötte el (Kim Dzsongun) szívét”, aki bánattal gondolt a rokonaikat elvesztett gyászoló családokra.

A nyilvánosságra hozott felvételeken látható az is, hogy az észak-koreai vezető sérülteket látogat meg a kórházban – a hírügynökség beszámolója szerint személyesen is megbizonyosodott a kezelésükről.

Ugyancsak látogatást tett a phenjani kínai nagykövetségen, ahol a kínai nagykövetnek kifejezte részvétét.

Kína és Észak-Korea régi szövetségesek, és abban, hogy beszámoltak a balesetről, és Kim Dzsongun hamar meglátogatta a sérült embereket, alighanem szerepe van annak is, hogy az észak-koreai vezető szeretné megőrizni kedvező megítélését a kínai lakosság körében.

Az összes Észak-Koreába látogató turista mintegy 80 százaléka Kínából érkezik az országba becslések szerint, s utazásukkal fontos valutaforrást biztosítanak Phenjan számára.

Kim Dzsongun korábban ebben az évben látogatást tett Pekingben, ahol Hszi Csin-ping kínai elnökkel is találkozott. Ez 2011 óta az észak-koreai vezető első ismert külföldi útja volt.

Észak-Korea nemrég bejelentette, hogy felfüggeszti nukleáris és ballisztikus rakéta tesztjeit a közelgő, az Egyesült Államokkal és Dél-Koreával folytatandó tárgyalásokra készülve.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Lelőtték a strasbourgi lövöldözés elkövetőjét

Lelőtték a strasbourgi lövöldözés elkövetőjéthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen