Külföld

Kim Dzsongun szomorúságát fejezte ki a halálos buszbaleset miatt

Kim Dzsongun észak-koreai vezető „keserű bánatát” fejezte ki annak a buszbalesetnek kapcsán, amelynek során harminckét kínai turista, valamint négy észak-koreai személy vesztette életét. A vasárnapi baleset Észak-Hvanghe tartományban történt, a jármű lesodródott egy hídról.
Kim Dzsongun a kínai nagykövetségen is látogatást tett Kim Dzsongun szomorúságát fejezte ki a halálos buszbaleset miatt (Forrás: Twitter / Business Insider)

Vasárnap harminckét kínai turista, valamint négy észak-koreai állampolgár életét vesztette egy buszbalesetben, amely Észak-Hvanghe tartományban történt, a jármű lesodródott egy hídról.

A hivatalos észak-koreai KCNA hírügynökség jelentése szerint „a váratlan baleset keserű szomorúsággal töltötte el (Kim Dzsongun) szívét”, aki bánattal gondolt a rokonaikat elvesztett gyászoló családokra.

A nyilvánosságra hozott felvételeken látható az is, hogy az észak-koreai vezető sérülteket látogat meg a kórházban – a hírügynökség beszámolója szerint személyesen is megbizonyosodott a kezelésükről.

Ugyancsak látogatást tett a phenjani kínai nagykövetségen, ahol a kínai nagykövetnek kifejezte részvétét.

Kína és Észak-Korea régi szövetségesek, és abban, hogy beszámoltak a balesetről, és Kim Dzsongun hamar meglátogatta a sérült embereket, alighanem szerepe van annak is, hogy az észak-koreai vezető szeretné megőrizni kedvező megítélését a kínai lakosság körében.

Az összes Észak-Koreába látogató turista mintegy 80 százaléka Kínából érkezik az országba becslések szerint, s utazásukkal fontos valutaforrást biztosítanak Phenjan számára.

Kim Dzsongun korábban ebben az évben látogatást tett Pekingben, ahol Hszi Csin-ping kínai elnökkel is találkozott. Ez 2011 óta az észak-koreai vezető első ismert külföldi útja volt.

Észak-Korea nemrég bejelentette, hogy felfüggeszti nukleáris és ballisztikus rakéta tesztjeit a közelgő, az Egyesült Államokkal és Dél-Koreával folytatandó tárgyalásokra készülve.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen