hirdetés
Külföld

Torontóban gyalogosok közé hajtottak, az indíték egyelőre nem ismert

A kanadai rendőrség kikérdezi annak a teherautónak a feltételezett vezetőjét, amely hétfőn a gyalogosok közé hajtott Toronto északi részén. Az incidensben tíz ember meghalt, és további tizenöt személy megsérült. A feltételezett elkövető, a 25 éves Alek Minassian korábban nem került a hatóságok látókörébe.
Teherautóval hajtottak a tömegbe Torontóban Az elkövető az autóból kiszállva a rendőröket fegyvernek látszó tárggyal kezdte fenyegetni (Forrás: Twitter / Fox News)
hirdetés

A rendőrség szerint a gázolás szándékosnak tűnt, az indíték azonban nem ismert.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök az esetet követően azt mondta, „a tragikus és értelmetlen támadás nagy szomorúságot” okozott neki.

A gázolást követően az elkövetőt egyetlen lövés leadása nélkül vették őrizetbe, noha az fegyvernek tűnő tárggyal fenyegette a rendőröket, és azt kiáltotta, „lőjetek le”.

A rendőrség szerint hétfőn helyi idő szerint délután fél kettő körül hajtott a járdára a támadáshoz használt fehér teherautó, és közel két kilométeren át haladt előre a járókelők között. Egy szemtanú a BBC-nek azt mondta, az autó ismételten visszatért a járdára, és az embereknek hajtott.

Az esettel összefüggésben kikérdezett személyről a hatóságok egyelőre nem sok információt közöltek – annyit viszont tudni lehet, hogy Alek Minassian a Richmond Hill nevű külvárosi terület lakója. Mark Saunders torontói rendőrfőnök sajtótájékoztatón azt mondta, a férfi korábban nem került a hatóságok látókörébe.

Megjegyezte, noha a tette egyértelműen szándékosnak tűnt, most még túl korai volna arról beszélni, hogy terrorizmussal összefüggő volt-e az incidens. Egyelőre mindenesetre semmilyen lehetőséget nem zárnak ki.

Ralph Goodale kanadai közbiztonsági miniszter elmondása szerint az eset nem veszélyezteti a nemzetbiztonságot.

A CBC kormányzati tisztviselőkre hivatkozva arról számolt be, Minassian nem állt kapcsolatban egyetlen ismert terrorcsoporttal sem.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen