Külföld

Torontóban gyalogosok közé hajtottak, az indíték egyelőre nem ismert

A kanadai rendőrség kikérdezi annak a teherautónak a feltételezett vezetőjét, amely hétfőn a gyalogosok közé hajtott Toronto északi részén. Az incidensben tíz ember meghalt, és további tizenöt személy megsérült. A feltételezett elkövető, a 25 éves Alek Minassian korábban nem került a hatóságok látókörébe.
Teherautóval hajtottak a tömegbe Torontóban Az elkövető az autóból kiszállva a rendőröket fegyvernek látszó tárggyal kezdte fenyegetni (Forrás: Twitter / Fox News)

A rendőrség szerint a gázolás szándékosnak tűnt, az indíték azonban nem ismert.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök az esetet követően azt mondta, „a tragikus és értelmetlen támadás nagy szomorúságot” okozott neki.

A gázolást követően az elkövetőt egyetlen lövés leadása nélkül vették őrizetbe, noha az fegyvernek tűnő tárggyal fenyegette a rendőröket, és azt kiáltotta, „lőjetek le”.

A rendőrség szerint hétfőn helyi idő szerint délután fél kettő körül hajtott a járdára a támadáshoz használt fehér teherautó, és közel két kilométeren át haladt előre a járókelők között. Egy szemtanú a BBC-nek azt mondta, az autó ismételten visszatért a járdára, és az embereknek hajtott.

Az esettel összefüggésben kikérdezett személyről a hatóságok egyelőre nem sok információt közöltek – annyit viszont tudni lehet, hogy Alek Minassian a Richmond Hill nevű külvárosi terület lakója. Mark Saunders torontói rendőrfőnök sajtótájékoztatón azt mondta, a férfi korábban nem került a hatóságok látókörébe.

Megjegyezte, noha a tette egyértelműen szándékosnak tűnt, most még túl korai volna arról beszélni, hogy terrorizmussal összefüggő volt-e az incidens. Egyelőre mindenesetre semmilyen lehetőséget nem zárnak ki.

Ralph Goodale kanadai közbiztonsági miniszter elmondása szerint az eset nem veszélyezteti a nemzetbiztonságot.

A CBC kormányzati tisztviselőkre hivatkozva arról számolt be, Minassian nem állt kapcsolatban egyetlen ismert terrorcsoporttal sem.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen