hirdetés
Külföld

Elfogtak öt feltételezett dzsihadista terroristát egy spanyol-marokkói közös akcióban

Elfogtak öt feltételezett dzsihadista terroristát a spanyol és marokkói hatóságok a két országban keddi közös akciójuk során - közölte a spanyol belügyminisztérium.
Rendőr Elfogtak öt feltételezett dzsihadista terroristát a spanyol és marokkói hatóságok a két országban keddi közös akciójuk során - A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

A tájékoztatás szerint a csoport három tagját az észak-afrikai ország rendőrei vették őrizetbe, míg a többieket Spanyolországban tartóztatták le.

A délkelet-spanyolországi Lorca településen egy 21 éves szenegáli, az észak-keleti Abadinóban pedig egy 33 éves marokkói állampolgárt fogtak el.

Mindannyian egy online-hálózat tagjai voltak, amely az Iszlám Állam (IÁ) erőszakos üzeneteit terjesztette az internetes közösségi oldalakon, illetve olyan, a terrorszervezetet dicsőítő propagandaanyagokat, amelyek a nyugati civil lakosság elleni merényletekre buzdítottak.

Továbbítottak emellett olyan tartalmakat is, amelyek késes támadások elkövetésének módozatait oktatták.

A nyomozók szerint a csoport tagokat toborzott az IÁ számára, azzal a céllal, hogy Spanyolországban és Európában kövessenek el támadásokat.

Spanyolországban a biztonsági erők kiemelt figyelmet fordítanak a nemzetközi terrorizmusra a 2004-es madridi pokolgépes merényletek óta.
2017-ben 75 feltételezett dzsihadista terroristát fogtak el összesesen 52 terrorellenes akció során.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján

Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján


PLAKÁT,     UKRAJNA,     KÁRPÁTALJA

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen