hirdetés
Külföld

Megérkeztek az Egyesült Államokba a szabadon bocsátott foglyok

Megérkezett a Washingtonhoz közeli Andrews légitámaszpontra az a három amerikai állampolgár, akiket Észak-Korea szabadon bocsátott. A három amerikai már találkozott Donald Trump amerikai elnökkel is.
Hazatértek a korábban Észak-Koreában raboskodó amerikaiak Hazatértek a korábban Észak-Koreában raboskodó amerikaiak (Forrás: Twitter / The Columbia Bugle)
hirdetés

A Fehér Ház közleménye szerint a három amerikai állampolgárt Észak-Korea a „jóakarat gesztusaként” engedte szabadon a közelgő, Donald Trump és Kim Dzsongun között tervben lévő találkozó közeledtével. Az amerikai elnök azt mondta, a csúcstalálkozó helyszínét három napon belül bejelentik.

A három szabadon engedett férfi korábban megköszönte Donald Trumpnak szabadságuk biztosítását.

„Szeretnénk kifejezni mély nagyrabecsülésünket az Egyesült Államok kormányának, Trump elnöknek, Pompeo külügyminiszternek és az Egyesült Államok polgárainak, hogy hazahoztak minket. Köszönetet mondunk Istennek és minden családtagunknak és barátunknak, akik imádkoztak értünk és a visszatérésünkért”

– fogalmazott közös közleményében korábban a három szabadon engedett fogoly.

A három férfit Észak-Koreában „államellenes tevékenység” miatt tartóztattak le, majd helyeztek munkatáborokba. A szabadon bocsátásukat megelőzően Mike Pompeo Phenjanban tárgyalt a csúcstalálkozó részleteiről.

„Értékelem, hogy Kim Dzsongun ezt teszi, és menni engedi őket”

– fogalmazott Donald Trump a foglyok szabadon engedésével kapcsolatosan.

A szabadon engedett foglyok Pompeóval indultak az amerikai légierő egy repülőgépének fedélzetén, amit követően Tokió közelében egy bázison egy jobb egészségügyi felszereléssel rendelkező másik gépre szálltak át. Pompeo ismertetése szerint a három férfi egészségi állapota minden jel szerint jó a körülményekhez képest.

Kim Dzsongun a KCNA ismertetése szerint beleegyezett azon amerikai javaslatba, hogy a foglyokat kegyelemben részesítse, s hozzátette, a Trumppal várható találkozót „nagyszerű első lépésnek tartja” a Koreai-félsziget helyzetének javítására.

A most szabadon engedett foglyok egyikét 2015-ben ítélték el, két társa kicsivel több, mint egy éve volt börtönben. Elítélésüket széles körben bírálták.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján

Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján


PLAKÁT,     UKRAJNA,     KÁRPÁTALJA

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen