Külföld

Öngyilkos merénylők robbantottak Indonéziában

Motoros támadók öngyilkos merényletet hajtottak végre Surabaya területén a rendőrségi épületegyüttesnél egy nappal azt követően, hogy a városban több halálos robbantás is történt.
Mentőautók Többen megsérültek a robbantásban (Forrás: pixabay.com)

A hatóságok szerint egy fiatal lány, aki a támadókkal volt, túlélte a legalább tíz sebesülttel járó támadást.

Az újabb támadásokat megelőzően vasárnap három templomnál is történtek robbantások a városban, amelyek elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorcsoport jelentkezett. Az elmúlt hónapokban Indonéziában felélénkült az iszlamista militánsok tevékenysége.

Joko Widodo indonéziai elnök „gyáva, méltatlan és embertelen” cselekedetnek nevezte a támadásokat, valamint leszögezte, hogy „kompromisszumok nélkül” lépnek fel a terrorizmus megfékezésének érdekében.

A hatóságok hétfőn azt mondták, hogy a rendőrég a hadsereggel együttműködve növeli a biztonsági készültséget szerte az országban.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az újabb támadásoknak köze volt-e a vasárnap történt halálos robbantásokhoz.

Frans Barung Mangera, Kelet-Jáva tartomány rendőrségi szóvivője közölte, egyelőre a négy támadót nem azonosították, valamint megerősítette, hogy a korábbi jelentéssel ellentétben nem két támadó követte el a robbantást.

Ismertetése szerint egy nyolcéves lányt, aki a támadókkal volt, kórházba szállítottak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen