hirdetés
Külföld

Öngyilkos merénylők robbantottak Indonéziában

Motoros támadók öngyilkos merényletet hajtottak végre Surabaya területén a rendőrségi épületegyüttesnél egy nappal azt követően, hogy a városban több halálos robbantás is történt.
Mentőautók Többen megsérültek a robbantásban (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

A hatóságok szerint egy fiatal lány, aki a támadókkal volt, túlélte a legalább tíz sebesülttel járó támadást.

Az újabb támadásokat megelőzően vasárnap három templomnál is történtek robbantások a városban, amelyek elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorcsoport jelentkezett. Az elmúlt hónapokban Indonéziában felélénkült az iszlamista militánsok tevékenysége.

Joko Widodo indonéziai elnök „gyáva, méltatlan és embertelen” cselekedetnek nevezte a támadásokat, valamint leszögezte, hogy „kompromisszumok nélkül” lépnek fel a terrorizmus megfékezésének érdekében.

A hatóságok hétfőn azt mondták, hogy a rendőrég a hadsereggel együttműködve növeli a biztonsági készültséget szerte az országban.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az újabb támadásoknak köze volt-e a vasárnap történt halálos robbantásokhoz.

Frans Barung Mangera, Kelet-Jáva tartomány rendőrségi szóvivője közölte, egyelőre a négy támadót nem azonosították, valamint megerősítette, hogy a korábbi jelentéssel ellentétben nem két támadó követte el a robbantást.

Ismertetése szerint egy nyolcéves lányt, aki a támadókkal volt, kórházba szállítottak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Lemondott a brit Brexit-ügyi miniszter

Lemondott a brit Brexit-ügyi miniszterLemond Avigdor Liberman izraeli védelmi miniszter

Lemond Avigdor Liberman izraeli védelmi miniszterhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen