hirdetés
Külföld

Felrobbanó e-cigi miatt halt meg egy férfi

Egy amerikai férfi meghalt, miután felrobbant egy e-cigaretta, és annak egyes részei a koponyájába fúródtak – derült ki a boncolás során.
E-cigaretta A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / Lindsay Fox)
hirdetés

Tallmadge D'Elia emellett testének több mint 80 százalékán szenvedett égési sérüléseket a május ötödikén történt incidens során. A harmincnyolc éves férfi holttestét tűzoltók találták meg egy kigyulladt hálószobában a floridai St. Petersburg városában.

Ez az első olyan eset lehet, amikor valaki az Egyesült Államokban egy e-cigaretta felrobbanása miatt vesztette életét, a hatóságok balesetként kezelik az ügyet. A halál okaként hivatalosan a fejben talált idegen testet állapították meg, mivel a koponyában az e-cigaretta két elemét találták meg a boncolás során.

A kiérkező tűzoltók a helyszínen jelentős, a tűz okozta károkkal szembesültek a hálószobában, ahol a holttestet találták, füstöt azonban alig-alig észleltek.

Az orvosszakértő szerint egy, a Smok-E Mountain által gyártott e-cigaretta volt érintett a balesetben.

Az amerikai tűzesetekkel kapcsolatosan adatokat gyűjtő US Fire Administration nevű szövetségi ügynökség szerint 2009 és 2016 között 195 különböző esetben történt e-cigarettákkal összefüggésben tűzeset vagy robbanás, amelyek 133 akut sérülést, ebből 38 súlyosat okoztak.

2015-ben egy e-cigaretta egy 29 éves coloradói férfi arcánál robbant fel, aminek következtében az illető nyaktörést szenvedett, és több foga is letört. Idén januárban pedig feltehetőleg e-cigaretta okozott tűzet a Denveri Nemzetközi Repülőtéren.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Eltűnt egy magyar férfi Ausztriában

Eltűnt egy magyar férfi AusztriábanFöldrengés volt Olaszországban

Földrengés volt Olaszországbanhirdetés
Egy évvel elhalasztják a novemberre tervezett washingtoni díszszemlét

Egy évvel elhalasztják a novemberre tervezett washingtoni díszszemlét


DÍSZSZEMLE ,     USA,     PENTAGON

Belgium erősíti fellépését az országon áthaladó migráció ellen

Belgium erősíti fellépését az országon áthaladó migráció ellen


JAN JAMBON,     BELGIUM,     MIGRÁCIÓ

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen