hirdetés
Külföld

Felrobbanó e-cigi miatt halt meg egy férfi

Egy amerikai férfi meghalt, miután felrobbant egy e-cigaretta, és annak egyes részei a koponyájába fúródtak – derült ki a boncolás során.
E-cigaretta A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / Lindsay Fox)
hirdetés

Tallmadge D'Elia emellett testének több mint 80 százalékán szenvedett égési sérüléseket a május ötödikén történt incidens során. A harmincnyolc éves férfi holttestét tűzoltók találták meg egy kigyulladt hálószobában a floridai St. Petersburg városában.

Ez az első olyan eset lehet, amikor valaki az Egyesült Államokban egy e-cigaretta felrobbanása miatt vesztette életét, a hatóságok balesetként kezelik az ügyet. A halál okaként hivatalosan a fejben talált idegen testet állapították meg, mivel a koponyában az e-cigaretta két elemét találták meg a boncolás során.

A kiérkező tűzoltók a helyszínen jelentős, a tűz okozta károkkal szembesültek a hálószobában, ahol a holttestet találták, füstöt azonban alig-alig észleltek.

Az orvosszakértő szerint egy, a Smok-E Mountain által gyártott e-cigaretta volt érintett a balesetben.

Az amerikai tűzesetekkel kapcsolatosan adatokat gyűjtő US Fire Administration nevű szövetségi ügynökség szerint 2009 és 2016 között 195 különböző esetben történt e-cigarettákkal összefüggésben tűzeset vagy robbanás, amelyek 133 akut sérülést, ebből 38 súlyosat okoztak.

2015-ben egy e-cigaretta egy 29 éves coloradói férfi arcánál robbant fel, aminek következtében az illető nyaktörést szenvedett, és több foga is letört. Idén januárban pedig feltehetőleg e-cigaretta okozott tűzet a Denveri Nemzetközi Repülőtéren.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Lelőtték a strasbourgi lövöldözés elkövetőjét

Lelőtték a strasbourgi lövöldözés elkövetőjéthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen