Külföld

Francia állampolgárságot kap egy férfi, aki hősiesen megmentett egy gyermeket

Hősként ünnepelnek Franciaországban egy Maliból származó migránst, miután a fiatal férfi vakmerő cselekedetével megmentett egy kisfiút, aki Párizs egy emeletes házának erkélyén kapaszkodott. A férfi várhatóan francia állampolgárságot kap az eset nyomán.
Párizs Az eset még szombaton, Párizs északi részén történt (Forrás: pixabay.com / Free-Photos)

Mamoudou Gassama megmentett egy négyéves gyermeket, aki egy emeletes ház erkélyén kapaszkodott – bátor tettével pedig sokak elismerését váltotta ki. Az esetről videó is készült, amelyen megörökítették, hogy a járókelők éljenezve figyelik, miként mászik erkélyről erkélyre a bajban lévő kisfiú megmentésére – egészen a negyedik emeletig – Gassama.

Emmanuel Macron az Élysée-palotában fogadta a férfit, akinek azt mondta, honosított állampolgár válhat belőle. A francia elnök egyúttal személyesen is köszönetet mondott Mamoudou Gassamának, és kitüntetést adott át neki a bátorságáért.

Az eset még szombaton este történt Párizs északi részén, ahol Gassama elmondása szerint a ház tövében összegyűlt tömegre lett figyelmes, amint a környéken sétálgatott. A BFMTV-nek nyilatkozva azt mondta, mikor az erkélyről lógó gyereket látta, „nem gondolkozott”, hanem rögtön a segítségére sietett. Aztán, amikor a kezébe vette a gyereket, megszólította őt, és azt kérdezte tőle, hogy miért csinálta ezt, de a fiú nem válaszolt.

A párizsi tűzoltóság közlése szerint a fiút már sikeresen megmentették, mire ők a helyszínre érkeztek.

„Szerencsére volt valaki, aki megfelelő fizikai erőben volt és elég bátor volt ahhoz, hogy lehozza a gyereket”

– mondta egy szóvivő az AFP hírügynökségnek.

A helyi hatóságok szerint a fiú szülei nem voltak otthon, a gyerek édesapját a rendőrség kihallgatta annak gyanújával, hogy őrizetlenül magára hagyta őt. Az édesanya – úgy tudni – nem volt Párizsban az incidens idejében.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen