Külföld

Szelfit készített a vonatbaleset helyszínén egy fiatal férfi Olaszországban

Az azóta sokak felháborodását kiváltó esetet észrevette egy sajtófotós, aki le is fotózta, hogyan pózolt a baleset áldozata előtt a férfi.
Sínek Szelfit készített a vonatbaleset helyszínén egy fiatal férfi Olaszországban - A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / Holger Schué)

Elsodort egy kanadai nőt Olaszország északi részén egy vonat május végén, és noha hamar a segítségére siettek a mentők, a lábát a súlyos sérülései miatt a kórházban amputálni kellett.

Miközben a mentők a baleset helyszínén ellátták a sebesültet, egy fiatal férfi a peronon pózolt és fotózta magát úgy, hogy a sérült ellátása látszódott a háttérben. Valószínűleg azt nem sejtette, hogy egy sajtófotós eközben őt fényképezi le.

Az esetről készült felvétel sokakból felháborodást váltott ki, a fotós maga pedig annak kapcsán megjegyezte, hogy „teljesen elvesztettük” az etika iránti érzékenységünket.

A rendőrség megkereste a szelfit készítő férfit, és letöröltették vele a képet – vizsgálatot is indítottak, de bűncselekményt megállapításuk szerint nem követett el. Utóbbi ellenére több olasz lap is főoldalon hozta le a fotós által az egész jelenetről készített képet, és a közösségi oldalakon is sokan osztották meg felháborodva azt.

A Corriere della Sera nevű olasz lap szerint a szelfiző férfi egyik kezével egy „V” (vagyis győzelem) jelet mutatott, miközben a másik kezével a képet készítette.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen