Külföld

DNS-minta vezette nyomra a rendőröket egy 31 évvel ezelőtti gyilkosság ügyében Franciaországban

A francia rendőrség őrizetbe vett egy párt harmincegy évvel azt követően, hogy lányukat holtan találták. Az ügyben három évtized után most DNS-nyom vezette közelebb a nyomozókat a megoldáshoz.
Rendőrség A fordulatot a nyomozásban az hozta meg, hogy tavaly DNS-mintát vettek egy erőszakos bűncselekmény miatt őrizetbe vett férfitól (Forrás: pixabay.com / Diego Fabian Parra Pabon)

1987-ben egy azonosítatlan személyazonosságú lány megcsonkított holtestére találtak Franciaországban egy autópálya mellett. A három évtizedes ügyben az vitte közelebb a nyomozókat a megoldáshoz, hogy DNS-mintát vettek a halott lány fivérétől egy – az ügyhöz nem kapcsolódó – ügyben, és felfigyeltek a hasonlóságra, ami alapján megtalálták a szülőket. A szülőket csütörtökön hallgatják ki, gyilkosság miatt emelhetnek vádat ellenük.

A szülők személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, ám a hatvanas éveikben járhatnak jelenleg. A kedden történt őrizetbe vételekkel kapcsolatban a rendőrség egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt.

A kislány holttestét egy árokban találták meg 1987-ben az A10-es autópálya mellett Blois település közelében. A halála idejében 3-5 éves lányt a hatóságoknak akkor nem sikerült azonosítaniuk, az viszont egyértelműen látszott a sérüléseiből, hogy hosszan tartó és igen kegyetlen bántalmazásoknak esett áldozatul – eltört több csontja és forró vassal okozott sérülések is voltak a testén. A lányt névtelen sírba temették.

A rendőrség évtizedekig hiába próbálta megoldani a gyilkosságot, legutóbb 2012-ben került elő újra az ügy, amikor a kislány arcáról nyilvánosságra hoztak egy képet, és felhívásukban olyan embert kerestek, aki tudja, ki lehet a képen. A lány a leírás szerint kék kockás felsőt viselt, göndör, fekete haja volt, feltehetőleg „mediterrán, talán észak-afrikai” származásúnak vélték.

Tavaly aztán váratlan fordulat vezette őket nyomra, amikor DNS-mintát vettek egy erőszakos bűncselekmény miatt őrizetbe vett férfitól. A minta elemzése során megállapították, hogy a férfi a holtan talált kislány fivére.

A rendőrség több hónapos nyomozást követően a szülőket is megtalálta.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen