hirdetés
Külföld

Hárman meghaltak Japánban egy földrengés következtében

Meghalt egy gyermek és két férfi, több mint kétszázan pedig megsérültek Japánban egy nagy erejű földrengés következtében. A 6,1-es erősségű földrengés Oszakában történt, egyelőre azonban nem kellett cunami-riasztást kiadni, és az atomerőművek is a megszokott módon működnek. A repülőtereket ugyanakkor több órára bezárták, és a vasútvonalak, gyárak működését is akadályozta a katasztrófa.
Oszaka Számos épület és út megrongálódott a földrengés következtében (Forrás: pixabay.com / Dong Chan KIM)
hirdetés

Japánban és térségében gyakoriak a földrengések, világszerte a 6-os erősséget meghaladó földmozgások mintegy 20 százaléka történik a régióban. Az oszakai földrengés a helyi meteorológiai szolgálat szerint röviddel helyi idő szerint hétfőn reggel 8 óra előtt történt a várostól északra.

A katasztrófa következtében életét vesztette egy kilenc éves kislány, akire az iskolában dőlt rá a fal egy része, valamint egy idős ember, akire ugyancsak egy fal dőlt rá. A harmadik halálos áldozat egy férfi volt, aki otthonában rekedt a lezuhant könyvespolc alatt.

Sokan liftekben és utakon rekedtek, utóbbinak pedig az az oka, hogy a megrepedt útburkolatok mellett törött vízvezetékek is akadályozták az autók továbbjutását. Közel 170 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás, és 100 ezer otthonban elérhetetlen a gázszolgáltatás is. A reggeli órákban a helyi vonatok és a Sinkanszen nagysebességű hálózat járatai is szüneteltek a térségben.

A földrengés több más várost is érintett, így például Kiotót, Narát, Sigát és Hjógót is. A helyi meteorológiai szolgálat arra figyelmeztette a lakosokat, hogy az elkövetkező napokban utórengések is előfordulhatnak, emellett a földcsuszamlások és eső veszélyeire is felhívták a figyelmet.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen