Külföld

Hárman meghaltak Japánban egy földrengés következtében

Meghalt egy gyermek és két férfi, több mint kétszázan pedig megsérültek Japánban egy nagy erejű földrengés következtében. A 6,1-es erősségű földrengés Oszakában történt, egyelőre azonban nem kellett cunami-riasztást kiadni, és az atomerőművek is a megszokott módon működnek. A repülőtereket ugyanakkor több órára bezárták, és a vasútvonalak, gyárak működését is akadályozta a katasztrófa.
Oszaka Számos épület és út megrongálódott a földrengés következtében (Forrás: pixabay.com / Dong Chan KIM)

Japánban és térségében gyakoriak a földrengések, világszerte a 6-os erősséget meghaladó földmozgások mintegy 20 százaléka történik a régióban. Az oszakai földrengés a helyi meteorológiai szolgálat szerint röviddel helyi idő szerint hétfőn reggel 8 óra előtt történt a várostól északra.

A katasztrófa következtében életét vesztette egy kilenc éves kislány, akire az iskolában dőlt rá a fal egy része, valamint egy idős ember, akire ugyancsak egy fal dőlt rá. A harmadik halálos áldozat egy férfi volt, aki otthonában rekedt a lezuhant könyvespolc alatt.

Sokan liftekben és utakon rekedtek, utóbbinak pedig az az oka, hogy a megrepedt útburkolatok mellett törött vízvezetékek is akadályozták az autók továbbjutását. Közel 170 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás, és 100 ezer otthonban elérhetetlen a gázszolgáltatás is. A reggeli órákban a helyi vonatok és a Sinkanszen nagysebességű hálózat járatai is szüneteltek a térségben.

A földrengés több más várost is érintett, így például Kiotót, Narát, Sigát és Hjógót is. A helyi meteorológiai szolgálat arra figyelmeztette a lakosokat, hogy az elkövetkező napokban utórengések is előfordulhatnak, emellett a földcsuszamlások és eső veszélyeire is felhívták a figyelmet.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen