Külföld

Lezártak egy londoni metró- és vasútállomást, ahol pokolgéppel fenyegetőző ember ment a sínekre

Rövid időre lezárták és kiürítették péntek reggel a London belvárosában lévő Charing Cross metró- és vasútállomást, ahol egy ember a sínekre ment, és azt állította, hogy pokolgép van nála. Az illetőt a brit közlekedési rendőrség (BTP) néhány perc alatt őrizetbe vette. Nem sokkal későbbi tájékoztatása szerint az illető mentális zavarokkal küszködik.
Lezártak egy londoni metró- és vasútállomást, ahol pokolgéppel fenyegetőző ember ment a sínekre Lezártak a Charing Cross metró- és vasútállomást (Forrás: By Craig - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1540149)

    A BTP rövid Twitter-üzenetben adott hírt az incidensről, és közölte, hogy elővigyázatosságból ürítették ki az állomást. 

     A közlekedési rendőrség negyedórával későbbi üzenetében már az illető őrizetbe vételéről számolt be, és arról, hogy megkezdődött az állomás újbóli megnyitása. A BTP köszönetet mondott az utasok és a személyzet türelméért és megértéséért.

    Az incidens során személyi sérülés nem történt.

    A BTP szóvivője nem sokkal az őrizetbe vétel után közölte: a 38 éves férfit az elmekórtani okokra visszavezethető incidensek kezeléséről intézkedő, 2007-ben módosított törvény hatálya alapján vették őrizetbe, és "biztonságba helyezték".

    A törvény lehetővé teszi a kórházi kényszergyógykezelést olyan páciensek esetében, akik közösségben élnek, de nem tartják magukat a számukra előírt gyógyszeres kúrához.

    A metróállomást használó Northern metróvonalat az incidens idejére részlegesen leállították, de a forgalom azóta helyreállt.

    A Charing Crosson vasúti pályaudvar is van, és a rendőrség egy időre ezt is kiürítette. A korábbi beszámolók még arról szóltak, hogy a pályaudvart az incidens nem érintette.

    A pokolgéppel fenyegetőző férfi őrizetbe vétele után a vasúti pályaudvart is újranyitották. 

    A hét elején az észak-londoni Southgate metróállomáson történt kisebb, akkumulátor-rövidzárlat okozta robbanás, amelyben néhányan könnyebben megsérültek.

    A rendőrség ezzel az incidenssel kapcsolatban is őrizetbe vett egy embert, akit röviddel később szabadlábra helyezett, de folytatja ügyében a vizsgálatot.

    A Southgate állomáson történt incidens a hatósági tájékoztatás szerint nem terrorcselekmény volt.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Szükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatt

Szükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatt


TÁTRA,     HAVAZÁS,     SZLOVÁKIA

Újabb holttestet találtak a dél-oroszországi gázrobbanás helyszínén

Újabb holttestet találtak a dél-oroszországi gázrobbanás helyszínénMeghalt a kórházban a megkéselt gdanski főpolgármester

Meghalt a kórházban a megkéselt gdanski főpolgármesterA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen