Külföld

Földrengés történt Görögországban

5,5-es erősségű földrengés rázta meg Görögország déli partvidékét Methoni település közelében az amerikai földtani intézet (USGS) mérései szerint.
Peloponnészoszi-félsziget A Peloponnészoszi-félsziget környezetében 2008 júniusában volt utoljára nagyobb földrengés (Forrás: pixabay.com / travelspot)

A földrengés Görögország déli területén, a hajnali órákban volt mérhető. Ezen a vidéken viszonylag gyakoriak a kisebb-nagyobb földmozgások. A környéken számos, építészeti örökségéről ismert település is található.

A földrengés által érintett egyik település, Pülosz polgármestere azt mondta, hogy eleinte aggódtak a hosszú ideig tartó rengés miatt.

Az athéni geodinamikai intézet friss adatai szerint a földrengés epicentruma a Jón-tengerben volt, mintegy 7 kilométeres mélységben. Ezzel szemben az amerikai földtani intézet becslései szerint a földrengés mélysége 30 kilométer körüli volt, míg epicentruma Methoni településtől 26 kilométerre volt.

Az első rengést követően egy 3,3-es erősségű utórengést is mértek a Peloponnészoszi-félsziget környékén. A félszigeten 2008 júniusában volt utoljára nagyobb földrengés, akkor két ember vesztette életét, és mintegy 240 személy megsérült egy 6,4-es erősségű rengés következtében.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen