Külföld

Megtalálták a barlangban eltűnt thaiföldi gyerekeket

Megtalálták azt a tizenkét fiút és edzőjüket, akiket kilenc napon át kerestek Thaiföldön, miután mindannyian eltűntek egy barlangban. A helyi kormányzó szerint mindegyikük életben van.
Tham Luang barlang Tham Luang barlang (By Chanida pholsen - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43854470)

A tizenkét fiú és edzőjük is biztonságban van a régió kormányzója szerint, miután egy jelentős művelet keretében több napon át kutatták hollétüket a Chiang Raiban található Tham Luang barlangrendszerben.

A kutatást végző szakemberek végig abban bíztak, hogy a gyerekeknek és edzőjüknek sikerül a barlang egy csarnokában menedéket találniuk egy magasabb ponton az áradások elől. Az elmúlt napokban egész Thaiföldön sokan aggódtak az eltűntek sorsa miatt, többen támogató felajánlásokat is tettek.

Ahogyan azonban telt az idő, az eltűntek helyzete mind reménytelenebbnek tűnt, és az egyre növekvő vízszint és a sár miatt búvárok is csatlakoztak a kereséshez.

Chiang Rai kormányzója aztán nemrégiben örömteli hírt jelentett be – közlése szerint mind a tizenhárom eltűnt életben, és immár biztonságban van. Az eltűnt fiúk 11-16 évesek voltak, a focicsapat közös programja keretében indultak június 23-án megnézni a barlangot.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen