hirdetés
Külföld

A körülményekhez képest jól vannak a barlangban rekedt gyerekek

A körülményekhez képest jól van az a tizenkét thaiföldi fiú, akik edzőjükkel rekedtek egy barlangban. A jelenleg is a barlangban lévő gyerekekről egy új videót is megosztottak, amelyen mindannyian egyenként bemutatkoznak, és eközben gyakran elmosolyodnak, vagy még nevetnek is.
Barlang Az eltűnt gyerekeket kilenc napnyi keresés után, hétfőn találták meg (By Chanida pholsen - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43854470)
hirdetés

Az eltűnt gyerek-focicsapatot kilenc napnyi keresés után, hétfőn találták meg, a magas vízszint miatt elzárva a barlang többi részétől.

A tizenéves fiúknak azóta már vittek a barlangba eledelt, és orvosi ellátásban is részesültek, de a kimentésük igen sokáig tarthat, hiszen előbb vagy meg kell őket tanítani búvárkodni, vagy pedig meg kell várni, amíg biztonságos szintre csökken a vízállás. Problémát jelenthet azonban, hogy az esős évszak még csak most kezdődött meg, így a barlangban szinte bizonyosan tovább emelkedik majd a vízszint.

A thaiföldi haditengerészet Facebook-oldalán megosztottak egy videót, amelyen az látható, hogy a fiúknak takarókat vittek, hogy melegen tartsák őket. A felvételen emellett minden gyermek bemutatkozik: egy köszöntést, és a nevét mondja a kamerába.

Korábban két másik videót is megosztottak már a gyerekekről, amelyeken a kisebb horzsolásokat kezelő katonai orvos látható, valamint a fiúkat is látni lehet, akik az iránt érdeklődnek, mikor érkezik az élelmiszer.

Mostantól a csoporttal folyamatosan lesz kér búvár is, és eközben igyekeznek kidolgozni a legjobb módját annak, hogy kijuttassák a fiúkat a barlangból – semmi olyat nem akarnak azonban tenni, ami a gyerekek biztonságát veszélybe sodorhatná.

Egy szerda reggeli sajtótájékoztatón elmondták, hogy aznap nem próbálkoznak mentőakcióval, de a körülmények ideálisak a felkészüléshez. A vízszint csökkentésén továbbra is dolgoznak, és a hatóságok közlése szerint sikerült megakadályozni, hogy több víz kerüljön a barlang azon részébe, ahol a fiúk vannak.

A barlang előtt az egészségügyi szakemberek is gyakorlatot tartanak, hogy felkészültek legyenek, ha esetleg a közeljövőben sikerülne kihozni a barlangból a gyerekeket.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Belgrád elfogadhatatlannak tartja a koszovói hadsereg megalakítását

Belgrád elfogadhatatlannak tartja a koszovói hadsereg megalakítását


SZERBIA,     KOSZOVÓ,     HADSEREG

Ketten meghaltak egy németországi lövöldözésben

Ketten meghaltak egy németországi lövöldözésbenhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen