hirdetés
Külföld

Feltehetőleg tűz okozta az EgyptAir-járat tragédiáját

Az EgyptAir MS804-es járatának 2016-ban bekövetkezett balesetét a francia nyomozók szerint feltehetőleg a pilótafülkében keletkezett tűz idézte elő, amely pedig a rögzített adatok szerint nagy sebességgel terjedt tovább a gépen.
EgyptAir gép A repülő 2016-ban zuhant le Párizsból Kairóba tartva (By Mehmet Mustafa Celik - http://www.airliners.net/photo/EgyptAir/Airbus-A320-232/1859658/L/, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48879373)
hirdetés

A francia nyomozók újabb megállapításai ellentmondanak azoknak a korábbi egyiptomi közleményeknek, miszerint robbanóanyagok nyomát találták meg az áldozatok holttestén, ami egy esetleges bombatámadásra utalhatott volna. Az egyiptomi hatóságok korábban azt valószínűsítették, hogy terrorista támadás miatt zuhanhatott le a gép.

A Párizsból Kairóba tartó gép a Földközi-tenger keleti részénél zuhant le, a gépen utazó 66 utas és a személyzet tagjai is életüket vesztették.

A francia polgári légiközlekedés-biztonsági hatóság (BEA) pénteki közleménye szerint az tekinthető a legvalószínűbb elméletnek, hogy a pilótafülkében tűz ütött ki a gép haladása során, amely aztán gyorsan terjedt, és így ellehetetlenítette a repülő irányítását. A közleményből kiderül az is, hogy a személyzet tagjai a pilótafülkében keletkezett tűzről beszéltek, valamint arról, hogy a gépen füstöt jelzett az erre szolgáló rendszer.

A BEA a közlése szerint még várja az egyiptomi hatóságok jelentését, aminek segítségével arra igyekeznek majd választ találni, miért jutottak részben eltérő következtetésre.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Belgrád elfogadhatatlannak tartja a koszovói hadsereg megalakítását

Belgrád elfogadhatatlannak tartja a koszovói hadsereg megalakítását


SZERBIA,     KOSZOVÓ,     HADSEREG

Ketten meghaltak egy németországi lövöldözésben

Ketten meghaltak egy németországi lövöldözésbenhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen