Külföld

Levelet írtak családjuknak a barlangban rekedt gyerekek

A barlangban rekedt tizenkét thaiföldi fiú mindegyike levelet írhatott hozzátartozóinak, az elmúlt két hétben – miután eltűntek – most először kommunikálhattak ilyen módon a családjaikkal.
Barlang Levelet írtak családjuknak a barlangban rekedt gyerekek - A kép illusztráció (By Chanida pholsen - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43854470)

Az egyik gyermek azzal nyugtatta szüleit, hogy mindannyian erősek – egyben egy vicces megjegyzést is tett, amelyben a tanároktól azt kérte, ne adjanak nekik túl sok leckét. Idő közben a fiúkat a barlangba kísérő fociedző is bocsánatot kért, a szülők pedig válaszüzenetükben azt írták, hogy nem hibáztatják őt.

A gyerekek június 23-án indultak a barlangba, ahol a hirtelen áradás miatt benn rekedtek. Kilenc nap múltán találták meg őket, a kimenekítésük azonban igen bonyodalmas a jelenlegi körülmények között, és az újabb esőzések még inkább megnehezíthetik a helyzetet.

A kézzel írt leveleket pénteken adták át a gyerekek brit búvároknak, az üzeneteiket pedig a helyi haditengerészet Facebook-oldalán is megosztották nemrégiben.

Egy Pong nevű fiú csak azt írta, ne aggódjanak miatta, mert biztonságban van, míg egy Nick nevű fiú egyfajta thai barbecue-t kért a szüleitől, akiknek – testvéreivel egyetemben – azt üzente, szereti őket.

A 25 éves edzőjük is írt levelet, ő úgy fogalmazott:

„Kedves szülők, most (a gyerekek) mindannyian jól vannak, a mentőcsoport jól bánik velünk. Megígérem, hogy a lehető legjobban figyelek a gyerekekre… Emellett őszintén bocsánatot kérek a gyerekek szüleitől”.

A szülők leveleikben azt írták, hogy nem mérgesek az edzőre. Egyikük azt üzente neki, ne agyaljon ezen túl sokat, míg egy másik szülői levélben köszönetüket fejezték ki azért, hogy az edző vigyáz a gyerekekre.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen