Külföld

Többen meghaltak Japánban az áradások és földcsuszamlások következtében

Az áradások és földcsuszamlások miatt legkevesebb 38 ember meghalt, és több tucatnyian eltűntek Japán nyugati területein.
Megáradt folyó (Forrás: pixabay.com / Hans Braxmeier)

A legtöbb haláleset Hirosima prefektúrában történt, itt ugyanis csütörtök óta heves esőzések voltak. Több száz lakóház is megrongálódott a rossz időjárási viszonyok miatt.

Megközelítőleg 1,5 millió embert utasítottak otthonaik elhagyására, és újabb hárommillió személynek is tanácsolták, hogy keressenek biztonságosabb szállást. A keresési és mentési munkálatokban több ezer rendőr, tűzoltó és katona vesz részt.

Egy helyi hírügynökség beszámolója szerint az áldozatok közül többeket temettek maguk alá a földcsuszamlások.

A Tokiótól megközelítőleg 600 kilométerre nyugatra fekvő Motoyama városban péntek és szombat reggel között összesen 583 milliméter csapadék esett a helyi meteorológiai ügynökség közlése szerint, és az elkövetkező néhány napban újabb esőzések is várhatóak.

Kiotóban egyébként ugyancsak heves esőzések voltak, egy helyi lakos szerint a folyó közelében élőknek immár van okuk az aggodalomra, hiszen „kezdődik a tájfunszezon”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen