hirdetés
Külföld

Megkezdték a barlangban rekedt, thai gyerekek kimentését

Vasárnap megkezdték a mentőcsapatok a Tham Luang barlangrendszerben rekedt ifjúsági focicsapat 12 tagjának és edzőjüknek kimentését - közölte a thaiföldi kormány.
Megkezdték a barlangban rekedt, thai gyerekek kimentését 2018. 07. 08. Minden fiút két-két búvár segít a körülbelül 4 kilométeres úton. A gyerekeket egyesével, szakaszosan indítják el. (Forrás: Facebook/กองทัพเรือ Royal Thai Navy)
hirdetés

Vasárnap reggel a thai hatóságok megkezdték a mentőakciót a 12 fiú és edzőjük kihozatalára – írja a BBC. A mentőalakulatok helyi idő szerint délelőtt 10 órakor(nálunk hajnali 5 óra) kezdték meg az akciót. A mentés megkezdése előtt elküldték a helyszínről az akcióban szorosan nem résztvevőket (például az újságírókat), így csak a búvárcsapat, orvosok és a biztonsági erők tartózkodhatnak a barlang közvetlen közelében.

"Ma van a nagy nap"

– mondta a mentést vezető Narongszak Oszottanakorn. 

A mentésben 13 külföldi és 5 thaiföldi búvár vesz részt. A BBC információi szerint a fiúkat várhatóan helyi idő szerint este 9 óra (nálunk délután 16:00) körül tudják felszínre hozni, de egyes esélylatolgatások szerint a mentés több napig is eltart.

Az ifjúsági focicsapat tagjai és edzőjük június 23-án tűnt el a Bangkoktól ezer kilométerre északra fekvő Tham Luang barlangrendszerben. Az egész Thaiföldet mozgósító országos figyelem mellett, csodával határos módon élve találták meg őket. Azóta orvosi vizsgálatnak vetették alá a 11 és 16 év közötti gyerekeket, állapotuk továbbra is kielégítő. Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Eltűnt egy magyar férfi Ausztriában

Eltűnt egy magyar férfi AusztriábanFöldrengés volt Olaszországban

Földrengés volt OlaszországbanEgy évvel elhalasztják a novemberre tervezett washingtoni díszszemlét

Egy évvel elhalasztják a novemberre tervezett washingtoni díszszemlét


DÍSZSZEMLE ,     USA,     PENTAGON

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen