hirdetés
Külföld

Megkezdték a barlangban rekedt, thai gyerekek kimentését

Vasárnap megkezdték a mentőcsapatok a Tham Luang barlangrendszerben rekedt ifjúsági focicsapat 12 tagjának és edzőjüknek kimentését - közölte a thaiföldi kormány.
Megkezdték a barlangban rekedt, thai gyerekek kimentését 2018. 07. 08. Minden fiút két-két búvár segít a körülbelül 4 kilométeres úton. A gyerekeket egyesével, szakaszosan indítják el. (Forrás: Facebook/กองทัพเรือ Royal Thai Navy)
hirdetés

Vasárnap reggel a thai hatóságok megkezdték a mentőakciót a 12 fiú és edzőjük kihozatalára – írja a BBC. A mentőalakulatok helyi idő szerint délelőtt 10 órakor(nálunk hajnali 5 óra) kezdték meg az akciót. A mentés megkezdése előtt elküldték a helyszínről az akcióban szorosan nem résztvevőket (például az újságírókat), így csak a búvárcsapat, orvosok és a biztonsági erők tartózkodhatnak a barlang közvetlen közelében.

"Ma van a nagy nap"

– mondta a mentést vezető Narongszak Oszottanakorn. 

A mentésben 13 külföldi és 5 thaiföldi búvár vesz részt. A BBC információi szerint a fiúkat várhatóan helyi idő szerint este 9 óra (nálunk délután 16:00) körül tudják felszínre hozni, de egyes esélylatolgatások szerint a mentés több napig is eltart.

Az ifjúsági focicsapat tagjai és edzőjük június 23-án tűnt el a Bangkoktól ezer kilométerre északra fekvő Tham Luang barlangrendszerben. Az egész Thaiföldet mozgósító országos figyelem mellett, csodával határos módon élve találták meg őket. Azóta orvosi vizsgálatnak vetették alá a 11 és 16 év közötti gyerekeket, állapotuk továbbra is kielégítő. Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen