Külföld

Legkevesebb száz ember meghalt Japánban a szélsőséges időjárás miatt

Legkevesebb száz ember meghalt a japán kormány egy szóvivőjének közlése szerint az ország nyugati területeit sújtó heves esőzés, illetve az azzal összefüggő áradások és földcsuszamlások következtében. Emellett a Japan Times beszámolója szerint több mint ötven ember holléte továbbra sem ismert.
Áradó folyó Legkevesebb száz ember meghalt Japánban a szélsőséges időjárás miatt (Forrás: pixabay.com / Hans Braxmeier)

Csütörtök óta, vagyis mindössze néhány nap alatt, a júliusban megszokott csapadékmennyiség háromszorosa hullott le Japán nyugati területein, a szélsőséges időjárás miatt kétmillió embert kellett evakuálni. Őket a medrükből kilépő folyók veszélyeztették.

„Korábban még soha nem tapasztaltunk ilyen esőt”

– fogalmazott egy meteorológus.

A mentésen dolgozók hétfőn reggel újrakezdték az esetleges túlélők, illetve az áldozatok keresését is a katasztrófával érintett területeken.

Okajama prefektúra egy tisztviselője az AFP hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy fokozatosan csökken a vízszint, a mentésen dolgozók pedig gyalogosan tudják majd megközelíteni a legsúlyosabban érintett területeket. A legtöbb halálos áldozatot Hirosima prefektúrában követelte az ítéletidő.

Abe Sinzó japán miniszterelnök vasárnap azt mondta, a mentő csapatok „versenyt futnak az idővel”, és sok embert továbbra sem találnak, míg mások jelenleg is segítségre szorulnak.

Az elmúlt napok rekordmennyiségű csapadéka után az előrejelzések szerint egyes régiókban akár újabb 250 milliméter eső is lehullhat hétfőn.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen