Külföld

Újabb négy fiút mentettek ki a barlangból

Újabb négy fiút mentettek ki Thaiföldön a barlangból a búvárok a BBC értesülése szerint, vagyis immár nyolc gyermek is biztonságban van – öten azonban, köztük a gyerekfocicsapat edzője, továbbra is a barlangban várakoznak.
Thaiföldi barlang Vasárnap négy fiút mentettek ki a thaiföldi barlangból, hétfőn pedig újabb négy gyereket menekítettek ki onnan (Forrás: Facebook/กองทัพเรือ Royal Thai Navy)

Korábban négy fiút mentettek ki a thaiföldi barlangból, ahol június 23-án összesen tizenkét fiatal és edzőjük rekedt. A mentési művelet hétfőn indult újra, miután vasárnap éjjel felfüggesztették a búvárpalackok cseréjének idejére.

Noha a helyi haditengerészet egyelőre nem tett bejelentést arról, hogy hétfőn bárkit is kimenekítettek volna, a BBC egy forrása arról számolt be, hogy újabb négy fiút sikerült kihozni a barlangból. Előzőleg a BBC munkatársai láttak mentőhelikoptereket is elindulni a helyszínről.

A gyerekeket azért mentik ki most a barlangból, mert tartani lehet tőle, hogy rövidesen ismét emelkedhet a vízszint.

A mentési művelet vezetője szerint hétfőn helyi idő szerint 11-kor kezdték meg ismét a munkát, és várhatóan 21 órakor végeznek vele. Elmondása szerint egyébként ma többen dolgoznak a helyszínen, mint egy nappal korábban, a mentés körülményeit pedig úgy jellemezte, hogy azok éppen olyan jók, mint vasárnap. (Többen attól tartottak ugyanis, hogy az újabb esőzések miatt esetleg megemelkedett a vízszint.)

A mentés vezetője egyúttal elmondta azt is, hogy a kimenekített fiúk kilétét egyelőre nem fedték fel, tekintettel azon családokra, akiknek a gyereke továbbra is a barlangban van. A fiúk addig közvetlenül nem találkozhatnak a családtagjaikkal, amíg egy esetleges fertőzés kockázata ki nem zárható, egészen addig pedig üvegfalon keresztül, esetleg bizonyos távolból kerülhet majd sor a találkozásokra.

Frissítés:

A mentést vezető thaiföldi haditengerészet megerősítette, hogy összesen már nyolc gyermeket juttattak ki a barlangból.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen