hirdetés
Külföld

Már kórházban gyógyulnak a barlangból kimentett gyerekek

A thaiföldi haditengerészet vezetője azt mondta, hogy „valósággá vált a remény”, miután sikerült kimenteni a tizenkét, a Tham Luang barlangban rekedt fiút és az edzőjüket.
Barlangból kimentett gyerekek Három napon át tartott a gyerekek mentése (Forrás: Facebook/กองทัพเรือ Royal Thai Navy)
hirdetés

A haditengerészet vezetője a BBC-nek elmondta, hogy noha sokáig igen kevés reményük volt azt illetően, hogy a gyerekek még életben vannak, mégis folytatniuk kellett a munkát.

A gyerekek június 23-án rekedtek a barlangban, majd kilenc nap után találtak rájuk. Összességében 17 nap telt el az eltűnésük és a sikeres kimenekítésük között, ez idő alatt pedig a barlang falain lecsöpögő vizet fogyasztva tudtak folyadékhoz jutni.

A hatóságok a mentő művelet végeztével beszámoltak a gyerekek és 25 éves edzőjük egészségi állapotáról, s elmondásuk szerint immár mind a tizenhárman kórházban vannak és javul az állapotuk. Mindannyian részesülnek egészségügyi és pszichológiai támogatásban is.

A barlangban töltött idő alatt mindannyian lefogytak, haza pedig csak egy hét elteltével mehetnek, és még otthon is egy hétig pihenniük kell.

Noha egyes sajtóértesülések szerint a fiúkat nyugtatóval kezelték annak érdekében, hogy a mentő művelet idejében nyugodtak legyenek, az orvosok szerint ilyesmi nem történt.

A háromnapos mentőakció első, vasárnapi napján négy, majd hétfőn újabb négy fiút juttattak ki a barlangból, amit követően kedden az utolsó négy gyermek és az edző is kijutott a búvárok vezetésével.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Eltűnt egy magyar férfi Ausztriában

Eltűnt egy magyar férfi AusztriábanFöldrengés volt Olaszországban

Földrengés volt Olaszországbanhirdetés
Egy évvel elhalasztják a novemberre tervezett washingtoni díszszemlét

Egy évvel elhalasztják a novemberre tervezett washingtoni díszszemlét


DÍSZSZEMLE ,     USA,     PENTAGON

Belgium erősíti fellépését az országon áthaladó migráció ellen

Belgium erősíti fellépését az országon áthaladó migráció ellen


JAN JAMBON,     BELGIUM,     MIGRÁCIÓ

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen