hirdetés
Külföld

Már kórházban gyógyulnak a barlangból kimentett gyerekek

A thaiföldi haditengerészet vezetője azt mondta, hogy „valósággá vált a remény”, miután sikerült kimenteni a tizenkét, a Tham Luang barlangban rekedt fiút és az edzőjüket.
Barlangból kimentett gyerekek Három napon át tartott a gyerekek mentése (Forrás: Facebook/กองทัพเรือ Royal Thai Navy)
hirdetés

A haditengerészet vezetője a BBC-nek elmondta, hogy noha sokáig igen kevés reményük volt azt illetően, hogy a gyerekek még életben vannak, mégis folytatniuk kellett a munkát.

A gyerekek június 23-án rekedtek a barlangban, majd kilenc nap után találtak rájuk. Összességében 17 nap telt el az eltűnésük és a sikeres kimenekítésük között, ez idő alatt pedig a barlang falain lecsöpögő vizet fogyasztva tudtak folyadékhoz jutni.

A hatóságok a mentő művelet végeztével beszámoltak a gyerekek és 25 éves edzőjük egészségi állapotáról, s elmondásuk szerint immár mind a tizenhárman kórházban vannak és javul az állapotuk. Mindannyian részesülnek egészségügyi és pszichológiai támogatásban is.

A barlangban töltött idő alatt mindannyian lefogytak, haza pedig csak egy hét elteltével mehetnek, és még otthon is egy hétig pihenniük kell.

Noha egyes sajtóértesülések szerint a fiúkat nyugtatóval kezelték annak érdekében, hogy a mentő művelet idejében nyugodtak legyenek, az orvosok szerint ilyesmi nem történt.

A háromnapos mentőakció első, vasárnapi napján négy, majd hétfőn újabb négy fiút juttattak ki a barlangból, amit követően kedden az utolsó négy gyermek és az edző is kijutott a búvárok vezetésével.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen