hirdetés
Külföld

Rendkívüli állapot Nagymihályban a kanyaró miatt

A kelet-szlovákiai Nagymihályban ismét összeült a válságstáb a kanyarós megbetegedések megnövekedett száma miatt, s miután kedden rendkívüli állapotot hirdettek ki, szerdán a tömegrendezvények ideiglenes tilalmáról is döntöttek – írja az Infostart.hu.
Védőoltás A vakcinát igyekeznek minden fertőzött településre eljuttatni (Forrás: pixabay.com / Angelo Esslinger)
hirdetés

A nagymihályi kórházban a hétvégén figyeltek fel a kanyarós megbetegedések számának hirtelen megnövekedésére, aminek nyomán rendkívüli állapotot rendeltek el.

Május elejétől július kilencedikéig összesen 161 kanyarós megbetegedésről szereztek tudomást a Nagymihályi és a Szobránci járásban, amelyből 68 esetben a betegséget laboratóriumi vizsgálat is igazolta. A betegség Deregnyő községből kezdett terjedni, e település mellett Nagymihályban vették nyilvántartásba a legtöbb megbetegedést.

Az InfoStart szerint négy beteg Nagy-Britanniából hazaérkezve betegedett meg, a többi eset ezekkel van epidemiológiai összefüggésben.

A szerda reggeli válságstáb megelőző intézkedésekről döntött, amelyek közt említi a portál a rendőrségi megfigyelést, valamint a tömegrendezvények betiltását a városban és az olyan helyeken, amelyek a fertőzés gócpontjai lehetnek.

A védőoltások beadásánál emellett rendőri segítségnyújtásról is döntöttek. A védőoltást a fertőzött térségben dolgozó állami- és közalkalmazottaknak, valamint a helyi önkormányzat alkalmazottainak kell megkapnia. 

Ján Mikas országos tisztifőorvos közlése szerint a vakcinát igyekeznek minden fertőzött településre eljuttatni.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Eltűnt egy magyar férfi Ausztriában

Eltűnt egy magyar férfi AusztriábanFöldrengés volt Olaszországban

Földrengés volt Olaszországbanhirdetés
Egy évvel elhalasztják a novemberre tervezett washingtoni díszszemlét

Egy évvel elhalasztják a novemberre tervezett washingtoni díszszemlét


DÍSZSZEMLE ,     USA,     PENTAGON

Belgium erősíti fellépését az országon áthaladó migráció ellen

Belgium erősíti fellépését az országon áthaladó migráció ellen


JAN JAMBON,     BELGIUM,     MIGRÁCIÓ

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen