hirdetés
Külföld

Több halálos áldozata is van a Kínában történt robbanásnak

Robbanás történt egy kínai üzemben Szecsuan tartományban, amelynek következtében legkevesebb tizenkilenc ember meghalt és másik tizenkét személy megsérült.
Mentőautó A tizenkét sérült állapota már stabiil (Forrás: pixabay.com / fsHH)
hirdetés

A helyi hatóságok közlése szerint a robbanás egy vegyi üzemben történt, amelyet a Yibin Hengda Technology nevű vállalat üzemeltetett. A helyszínen készült felvételeken az látható, hogy lángok és füstoszlopok emelkednek fel a gyár területéről. Egyelőre nem tudni, hogy mi vezetett a robbanáshoz.

A kínai Xinhua hírügynökség szerint a tűz csütörtökön este ütött ki, és pénteken a korai órákra sikerült megfékezni. A sérültek állapota már stabil, a hatóságok megkezdték a vizsgálatot az ügyben.

A Yibin Hengda különböző, az élelmiszer- és gyógyszeriparban használatos anyagokat állít elő.

Helyi médiajelentések szerint a gyárhoz tartozó háromemeletes épületek teljesen kiégtek, és még a környező épületek ablakai is kitörtek.

Kínában korábban már több súlyos katasztrófa is történt vegyi üzemekben, így például 2015-ben 173 ember vesztette életét egy ilyen gyárban történt robbanásban Tiencsin településnél. Akkor a hivatalos nyomozás felderítette, hogy a szabálytalanságok részben a korrupció és a vezetők politikai kapcsolatai miatt maradhattak orvosolatlanul.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen