Külföld

Több halálos áldozata is van a Kínában történt robbanásnak

Robbanás történt egy kínai üzemben Szecsuan tartományban, amelynek következtében legkevesebb tizenkilenc ember meghalt és másik tizenkét személy megsérült.
Mentőautó A tizenkét sérült állapota már stabiil (Forrás: pixabay.com / fsHH)

A helyi hatóságok közlése szerint a robbanás egy vegyi üzemben történt, amelyet a Yibin Hengda Technology nevű vállalat üzemeltetett. A helyszínen készült felvételeken az látható, hogy lángok és füstoszlopok emelkednek fel a gyár területéről. Egyelőre nem tudni, hogy mi vezetett a robbanáshoz.

A kínai Xinhua hírügynökség szerint a tűz csütörtökön este ütött ki, és pénteken a korai órákra sikerült megfékezni. A sérültek állapota már stabil, a hatóságok megkezdték a vizsgálatot az ügyben.

A Yibin Hengda különböző, az élelmiszer- és gyógyszeriparban használatos anyagokat állít elő.

Helyi médiajelentések szerint a gyárhoz tartozó háromemeletes épületek teljesen kiégtek, és még a környező épületek ablakai is kitörtek.

Kínában korábban már több súlyos katasztrófa is történt vegyi üzemekben, így például 2015-ben 173 ember vesztette életét egy ilyen gyárban történt robbanásban Tiencsin településnél. Akkor a hivatalos nyomozás felderítette, hogy a szabálytalanságok részben a korrupció és a vezetők politikai kapcsolatai miatt maradhattak orvosolatlanul.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen