hirdetés
Külföld

Több tucat ingatlant foglalt le a berlini rendőrség egy arab családtól

Mintegy 10 millió euró értékben 77 ingatlant foglalt le egy arab „klántól” a berlini ügyészség és rendőrség - jelentette csütörtökön a Spiegel német hírmagazin csatornája, a Spiegel TV.
Rendőr A nyomozók szerint az ingatlanokat bűncselekményekből származó pénzből vásárolták az elkövetők (Forrás: pixabay.com / fsHH)
hirdetés

A lap azt írja, ez súlyos csapás a szervezett bűnözésre a német fővárosban. A nyomozók szerint az ingatlanokat bűncselekményekből származó pénzből vásárolták.

A ingatlanok között családi házak és lakások is vannak. Többet a hatóságok szerint libanoni strómanok közbeiktatásával vásároltak meg. A berlini körzeti bíróság dönt majd arról, hogy a lefoglalt ingatlanokat végleg elkobozzák-e tulajdonosaiktól.

A spiegel.de hírportál híradása szerint a hatóságok múlt pénteken a családhoz köthető 12 lakásban és üzlethelyiségben tartottak házkutatást.

A "klán" tagjai a múltban a lap szerint látványos betöréseket követtek el. A hatóságok ennek a családnak a három tagját vádolják például azzal, hogy tavaly márciusban egy múzeumból ellopták azt a 100 kilós, aranyból készült érmét, amely körülbelül 3,7 millió eurót ér.

2014 októberében a család tagjai egy takarékfiókból zsákmányoltak nagyjából 10 millió eurót, majd szinte az egész épületet felrobbantották.

A tettes meglett, de a pénz nem.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Eltűnt egy magyar férfi Ausztriában

Eltűnt egy magyar férfi AusztriábanFöldrengés volt Olaszországban

Földrengés volt OlaszországbanEgy évvel elhalasztják a novemberre tervezett washingtoni díszszemlét

Egy évvel elhalasztják a novemberre tervezett washingtoni díszszemlét


DÍSZSZEMLE ,     USA,     PENTAGON

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen