Külföld

Tizenegyen meghaltak az Egyesült Államokban egy kacsahajót ért balesetben

Legkevesebb tizenegy ember meghalt, miután egy turistákat szállító, úgynevezett „kacsahajó” a viharos időben elsüllyedt az amerikai Missouri államban – közölte a helyi rendőrség.
Kacsahajó Összesen mintegy harmincan voltak a kacsahajón a baleset idejében - A kép illusztráció (By Iridescent - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2142195)

A jármű összesen mintegy harminc embert szállított a turisták körében kedvelt látványosságnak számító, Branson település közelében található Table Rock-tavon, amikor a baleset történt.

A balesethez helyi idő szerint csütörtökön 19 óra körül vonultak ki a mentő szakemberek. Legkevesebb tizenegy ember meghalt, hét személyt pedig kórházba szállítottak, s közülük ketten súlyos állapotban vannak. A búvárok öt embert még eltűntként kerestek.

A bransoni egészségügyi központ egy szóvivője elmondta, hogy kórházukba három gyermek és négy felnőtt érkezett röviddel az esetet követően.

A környéken egyébként egy ideje már erőteljes viharok tomboltak, és veszélyjelzést is kiadtak, miután többfelé fákat csavart ki, villanyhálózatokat rongált meg az erős szél.

Egy szemtanú videofelvételt készített a balesetben érintett járműről, amelyen az látható, hogy viszonylag nagy hullámok voltak a hajó körül. Egy hajónak sikerült a partra érnie, a másikat azonban visszatartotta az erős szél ettől, és folyamatosan süllyedni kezdett.

A kétéltű járművek igen kedveltek a turisták körében, ám korábban már több súlyos balesetben is érintetté váltak az Egyesült Államokban. 2016-ban egy motorkerékpárral közlekedő nő halt meg, amikor elsodorta őt egy ilyen jármű Bostonban, egy évvel ezt megelőzően pedig öt diák halt meg és többen megsérültek, amikor busszal ütközött egy kétéltű jármű Seattle-ben.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen