Külföld

Emelkedett a görögországi erdőtüzek halálos áldozatainak száma

A görög hatóságok továbbra is több eltűnt személyt keresnek az Athén környékét sújtó erdőtüzekkel összefüggésben. Eközben a halálos áldozatok száma hetvenhétre emelkedett.
Tűzeset Az erős szél miatt a tűz továbbra is terjed, számos lakóházat és járművet is körbevéve (Forrás: pixabay.com / volker sissek)

Görögországban továbbra is keresik a tűzeset esetleges túlélőit, így azokat az embereket, akik a tengerbe menekültek a lángok elől. A part menti területeken a vízirendészet hajói keresik a túlélőket és az esetleges további áldozatokat, miközben a mentő egységek a házakat, autókat kutatják át.

Az erős szél miatt a tűz továbbra is terjed, számos lakóházat és járművet is körbevéve, és egyúttal többeket arra kényszerítve, hogy a tenger irányába meneküljenek a lángok elől.

Aléxisz Cíprasz a katasztrófa miatt háromnapos gyászt hirdetett ki.

Egy férfi egy helyi televíziócsatornának nyilatkozva azt mondta, kilencéves ikerlányait – akiket látott egy felvételen, amint egy őket kimenekítő halászhajóról leszállnak – továbbra is keresi, és sem róluk, sem pedig az előző napon a gyerekekkel lévő nagyszülőkről nem kapott még információkat.

Az eltűntek számáról egyelőre nincs hivatalos adat, azonban a tűzoltókhoz számos hívás érkezett. Mintegy harminc eltűnt személy hozzátartozói az interneten osztottak meg képeket, mert remélik, hogy így rokonaik nyomára bukkanhatnak.

Rafina település polgármestere kedden a BBC-nek azt mondta, a halálos áldozatok száma összességében akár a száz főt is meghaladhatja.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen