hirdetés
Külföld

Nagyjavítás közben felrobbant egy vízerőmű turbinája Boszniában, hárman meghaltak

Nagyjavítás közben felrobbant egy vízerőmű turbinája a nyugat-boszniai Bihac mellett, hárman életüket vesztették, egy ember pedig súlyosan megsérült - közölte az N1 boszniai hírcsatorna csütörtökön.
Bihac - Bosznia - 2018. augusztus 2. A rendőrök és a tűzoltók a víz alá került helyiségből kimentettek egy dolgozót, akit életveszélyes sérülésekkel kórházba szállítottak. (Forrás: pixabay.com; Fotó: Inactive account – ID 12019; Licenc: CC0; Link: https://pixabay.com/hu/bihac-bosznia-híd-építészet-river-107238/)
hirdetés

   A robbanás kora délután történt. A dolgozók éppen nagyjavítást végezetek az egyik turbinán.

   Adnan Beganovic, a rendőrség szóvivője elmondta: a rendőrök és a tűzoltók a helyiségből kimentettek egy dolgozót, akit életveszélyes sérülésekkel kórházba szállítottak.

   Az üzemben, amelyet elárasztott a víz, három holtestet is találtak - közölte a szóvivő, majd hozzátette: mindhárom ember a vállalat alkalmazottja volt.

   Az Una Kostel Vízerőmű 1952-ben kezdte meg működését. Ez volt a második vízerőmű, amit Boszniában építettek a második világháború után, és a területen máig az egyetlen. 1988 és 2001 között korszerűsítették.

   Jelenleg is terveznek bővítési célú és helyreállítási beruházásokat az erőműben. A 16,2 millió euró értékű projektről még 2014-ben született döntés. A beruházás 2020-ban kezdődik meg.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen