Külföld

Donald Trump ismét amerikai médiumokat támadott

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön ismét amerikai médiumokat támadott, Twitter-bejegyzésében ezúttal az MSNBC televízió reggeli magazinját és a CNN hírtelevíziót vette célkeresztjébe.
Donald Trump ismét amerikai médiumokat támadott Trump rendszeresen bírálja és támadja a neki nem tetsző, őt bíráló sajtóorgánumokat (Forrás: flickr.com/photos/gageskidmore/29496564944 / Gage Skidmore)

    Miközben a republikánusokhoz közelálló és magát az elnököt alig-alig bíráló Fox televíziót dicsérte, Trump azt állította: az MSNBC Morning Joe című reggeli magazinját alig nézik, a CNN pedig - amelyet a hamis hírek CNN-jének nevezett - szerinte "nagyon gyöngén" teljesít. "

Túl sok benne a gyűlölet és a pontatlan történet"

- fogalmazott. 

    Trump többé-kevésbé rendszeresen bírálja és támadja a neki nem tetsző, őt bíráló sajtóorgánumokat. Nem csupán mikroblog-bejegyzéseiben foglalkozik velük, hanem interjúkban vagy politikai nagygyűléseken, választási rendezvényeken is. A sajtóhoz való viszonya lényegében a 2016-os választási kampány eleje óta rossz, noha korábban üzletemberként és televíziós showműsor vezetőjeként maga is állandó szereplője volt a médiának. 

    A napokban a The New York Times kiadója és többségi tulajdonosa, Arthur Gregg Sulzberger - miután a Fehér Házban találkozott Trumppal - közleményben leszögezte, hogy az elnök viselkedése a médiával több okból is "veszélyes és káros". Részben azért, mert a kiadó szerint külföldön egyes rendszerek az ő retorikájával élnek az újságírók elnyomásának igazolására, részben pedig azért, mert az Egyesült Államokban aláássa a demokratikus elveket és a sajtó szabadsága iránti elkötelezettséget. 

    Csütörtökön az ENSZ szólásszabadságért felelős jelentéstevője, David Kaye emelte fel szavát Genfben az amerikai elnök sajtóval szembeni támadásai ellen. David Kaye a nemzetközi emberi jogi ügyekkel és sajtószabadsággal foglalkozó Edison Lanza jogásszal közösen kiadott közleményben leszögezte: Trump média elleni támadásai megsértik a sajtószabadság alapvető normáit és azzal a kockázattal járnak, hogy valódi erőszakot szítanak újságírók ellen.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen