Külföld

Legalább 91 áldozata van az indonéziai földrengésnek

Legkevesebb 91 ember életét vesztette egy nagy erejű földrengésben Indonéziában, Lombok szigetén. A vasárnap bekövetkezett katasztrófa során emellett több százan megsérültek, a legtöbben a sziget északi részén.
Mataram Mataramban több épület is megrongálódott - A kép illusztráció (By Midori - Own work, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10552446)

A 7-es erősségű, sekély földrengés mindössze 10 kilométeres mélységben történt, s következtében több ezer épület rongálódott meg, valamint több helyen szünetelt az áramellátás is. A közeli Bali szigetét is elérte a rengés, amelynek hatására – amint az az ott készített felvételeken látható – többen rémülten menekültek otthonaikból.

Vasárnap reggel óta a térségben több mint 130 utórengést figyeltek meg, a kiadott cunami-veszélyjelzést azonban viszonylag hamar feloldották. Egy héttel korábban a turisták körében népszerű Lombok szigetén már volt egy másik földrengés is, amely tizenhat ember halálával járt.

Az indonéziai katasztrófavédelmi szolgálat szóvivője az AFP hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy Lombok legnagyobb városában, Mataramban számos épületet megrongált a földrengés, amihez hozzájárulhatott az is, hogy ezek többségét gyenge anyagokból húzták fel.

A város lakóinak egyike arról számolt be, hogy az erős rengést érezve mindenki kirohant a házakból, és pánik uralkodott el mindannyiukon. Mataramban sok helyen a rengés miatt nem volt áram, míg a város kórházából evakuálták a betegeket, akiket aztán az orvosok az utcákon láttak el. Hasonló intézkedésre volt szükség Bali egyik kórházában is.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen