Külföld

Újabb földrengés történt Indonéziában

Újabb erős földrengés történt az indonéziai Lombok szigeten, ahol előzőleg vasárnap történt pusztító katasztrófa.
Földrengés a Lombok szigeten A szigeten vasárnap nagy erejű földrengés pusztított (由Either Sutopo Purwo Nugroho (BNPB) or BASARNAS personnel - https://twitter.com/sutopo_pn/status/1026394948478758912,公有领域,https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=71392914)

Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint az újabb rengés 5,9-es erősségű volt. Egyes beszámolók szerint az újabb földmozgás következtében további épületek omlottak össze, miközben a korábbi, nagyobb erejű földrengés nyomán a mentő csapatok továbbra is a romokat kutatják át.

A Vöröskereszt a vasárnapi, 131 halálos áldozattal járó katasztrófát úgy jellemezte, hogy az „rendkívül pusztító” volt. Egyes falvak a szervezet helyi munkatársa szerint teljesen összeomlottak.

Noha az áldozatok számát a hivatalos adatok 131 főre teszik, helyi sajtójelentések akár 347 áldozatról számolnak be. Eközben az indonéz kormány közlése szerint több mint 1400 ember megsérült, és 156 ezer személynek kellett hátrahagynia otthonát.

A helyi katasztrófavédelmi szolgálat attól tart, hogy a fenti számok tovább emelkedhetnek, ahogyan egyre több információt sikerül gyűjteniük, és egyre több áldozat holttestére bukkannak rá a romok között.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a mostani egy újabb földrengés volt-e, vagy a vasárnapinak egy – eddigi legerősebb – utórengése.

A katasztrófa sújtotta szigeten a mentő csapatok továbbra is dolgoznak, és fokozatosan jutnak el a kiesőbb területekre. A katasztrófavédelmi szolgálat szóvivője szerint egyes északi területekre még nem érkezett meg a segély.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen