hirdetés
Külföld

Újabb földrengés történt Indonéziában

Újabb erős földrengés történt az indonéziai Lombok szigeten, ahol előzőleg vasárnap történt pusztító katasztrófa.
Földrengés a Lombok szigeten A szigeten vasárnap nagy erejű földrengés pusztított (由Either Sutopo Purwo Nugroho (BNPB) or BASARNAS personnel - https://twitter.com/sutopo_pn/status/1026394948478758912,公有领域,https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=71392914)
hirdetés

Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint az újabb rengés 5,9-es erősségű volt. Egyes beszámolók szerint az újabb földmozgás következtében további épületek omlottak össze, miközben a korábbi, nagyobb erejű földrengés nyomán a mentő csapatok továbbra is a romokat kutatják át.

A Vöröskereszt a vasárnapi, 131 halálos áldozattal járó katasztrófát úgy jellemezte, hogy az „rendkívül pusztító” volt. Egyes falvak a szervezet helyi munkatársa szerint teljesen összeomlottak.

Noha az áldozatok számát a hivatalos adatok 131 főre teszik, helyi sajtójelentések akár 347 áldozatról számolnak be. Eközben az indonéz kormány közlése szerint több mint 1400 ember megsérült, és 156 ezer személynek kellett hátrahagynia otthonát.

A helyi katasztrófavédelmi szolgálat attól tart, hogy a fenti számok tovább emelkedhetnek, ahogyan egyre több információt sikerül gyűjteniük, és egyre több áldozat holttestére bukkannak rá a romok között.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a mostani egy újabb földrengés volt-e, vagy a vasárnapinak egy – eddigi legerősebb – utórengése.

A katasztrófa sújtotta szigeten a mentő csapatok továbbra is dolgoznak, és fokozatosan jutnak el a kiesőbb területekre. A katasztrófavédelmi szolgálat szóvivője szerint egyes északi területekre még nem érkezett meg a segély.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen