Külföld

A biztonsági kordonnak hajtott egy autó a brit parlamentnél, többen megsérültek

Több ember megsérült, miután a brit parlament épületénél lévő biztonsági elemeknek hajtott egy autó, egy személyt őrizetbe vettek.
Rendőrautók A helyszínre tűzoltók, fegyveres rendőrök és mentők vonultak - A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / Diego Fabian Parra Pabon)

A Londonban, kevéssel helyi idő szerint 7 óra 30 perc után történt esethez a fegyveres rendőrök, tűzoltók és mentők is kivonultak. A rendőrség az érintett járművet körülvette, egy férfit őrizetbe vettek.

Egyes jelentések szerint kerékpározókat is elütött az autó, a rendőrség jelenleg úgy tudja, senki nincs életveszélyes állapotban. A mentőszolgálat közlése szerint két embert a helyszínen történő ápolás után kórházba szállítottak. A Westminster metróállomást és több környező utat is lezártak, a járókelőket és a sajtó munkatársait is elküldték a lezárt területekről.

A közösségi médiában megjelent képeken látható, hogy a rendőrök egy férfit megbilincselve vezetnek el a helyszínről.

A BBC helyszíni tudósítója azt mondta, sok fegyveres rendőr jelent meg az immár mindenfelé kék szalaggal lezárt Parliament Square-en. A mentők egy „kisebb csoportnyi”, a Westminster-palota előtt a földön ülő embert ápolnak az elmondása szerint.

A tudósító egy – a neve elhallgatását kérő – szemtanú beszámolója alapján azt mondta, egy fekete, ferde hátú autó hajtott egy kerékpároscsoport közé, majd pedig a Westminster-palota előtti biztonsági kordonoknak csapódott. A szemtanú szerint a sofőr látszólag szándékosan tette mindezt.

A rendőrség egyelőre nem tudja megerősíteni, hogy terrorizmussal összefüggő incidens történt-e, vagy sem, de több szemtanú úgy véli, hogy az autó sofőrje szándékosan ütötte el az embereket.

A Scotland Yard az esettel kapcsolatban közölte, hogy a mai napon reggel 7 óra 37 perckor a parlament előtt egy autó a kordonokba hajtott, az azt vezető férfit pedig a rendőrök a helyszínen őrizetbe vették. Közlésük szerint több járókelő is megsérült, a rendőrök pedig egyelőre a helyszínen maradnak.

Frissítés – terrorizmus gyanújával vették őrizetbe a sofőrt

A rendőrség közölte, hogy jelenleg terrorista incidensként kezelik az esetet, és a nyomozást a londoni rendőrség terrorellenes részlege vezeti. A kordonnak hajtó autóban csak annak huszonéves vezetője ült, egyelőre fegyvert a helyszínen nem találtak.

Az autót vezető férfit jelenleg őrizetben tartják egy London déli részén található rendőrőrsön, eközben a rendőrök a továbbra is a helyszínen lévő autó átkutatását végzik.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen