hirdetés
Külföld

A brit választók többsége már nem támogatja a kilépést

Akár az is elképzelhető, hogy az Egyesült Királyság nem hagyja el az Európai Uniót, ám nagyobb a kilépés esélye - jelentette ki Gálik Zoltán szakértő az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
Brexit A legújabb közvélemény-kutatás szerint az Egyesült Királyságban már többségbe kerültek a Brexit ellenzői (Forrás: pixabay.com / Elionas2)
hirdetés

A Corvinus Egyetem docense annak apropóján beszélt erről, hogy a legújabb közvélemény-kutatás szerint az Egyesült Királyságban már többségbe kerültek a Brexit ellenzői.

Hangsúlyozta, hogy miközben októberig meg kellene állapodni az Európai Unióval a 2019 márciusára tervezett kilépés utáni kapcsolatokról, a legfontosabb kérdésekben nem hogy megállapodni nem sikerült, de tárgyalások sem folynak ezekről. Márpedig az egységes piacra évtizedek alatt megalkotott jogi keretet nem lehet egy országra szabva hónapok alatt átformálni.

Ha pedig nincs megállapodás, az EU harmadik országként fogja kezelni az Egyesült Királyságot, és minden bürokratikus akadály feltornyosul a brit gazdaság előtt - mondta a kutató.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Lángoló erdők miatt evakuáltak több száz ember Toszkánában

Lángoló erdők miatt evakuáltak több száz ember Toszkánában


OLASZORSZÁG,     TŰZ,     TOSZKÁNA

hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen