hirdetés
Külföld

Továbbra is esetleges túlélők után kutatnak az olaszországi tragédia helyszínén

Az északnyugat-olaszországi Genovában kedden összeomlott egy autópályahíd, a rendőrség szerint legkevesebb huszonhat ember meghalt és tizenöten súlyosan megsérültek, miután számos autó megközelítőleg 45 méteres magasságból zuhant a mélybe. A helyszínen továbbra is folyik az esetleges túlélők felkutatása a romok között.
Morandi-híd Kedden, egyelőre ismeretlen okból összeomlott a Morandi-híd (By Bbruno - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18775372)
hirdetés

Egyes jelentések szerint néhányan a romok között rekedhettek, ugyanis emberek hangja szűrődött ki onnan. Tizenkét ember holléte továbbra sem ismert.

Mintegy 300 tűzoltó érkezett a helyszínre speciális felszereléssel és kereső kutyákkal, és egy helyi tűzoltótiszt elmondása szerint „továbbra sem adják fel a reményt”, és folyamatosan dolgoznak addig, amíg mindenkit meg nem találnak.

Mivel attól lehet tartani, hogy a híd további elemei is leomlanak, több száz embert evakuáltak a környékről.

Hogy pontosan mi idézte elő a tragédiát – amely éppen heves esőzések idejében következett be – egyelőre nem nyert bizonyosságot, ugyanakkor néhányan megkérdőjelezték, hogy a szerkezet kellően biztonságos volt-e. Matteo Salvini belügyminiszter mindenesetre ígéretet tett arra, hogy bárki legyen is a felelős a viadukt összeomlásáért, felelősségre fogják vonni. Az A10 autópálya felett áthaladó hidat az 1960-as években adták át.

Alessandra Bucci rendőrségi szóvivő a Reuters hírügynökségnek azt mondta, a mentési munkálatokat azért folytatják, mert úgy vélik, vannak még túlélők a romok között.

A hídon mintegy 30-35 személyautó és további három nehézgépjármű is volt annak összeomlása idejében, a viadukt törmelékei pedig egyebek mellett a vasúti sínekre, egy raktárra és a folyóba zuhantak. Úgy tudni, a lent tartózkodók közül – noha volt, aki megsérült – senki nem vesztette életét.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen