Külföld

Továbbra is esetleges túlélők után kutatnak az olaszországi tragédia helyszínén

Az északnyugat-olaszországi Genovában kedden összeomlott egy autópályahíd, a rendőrség szerint legkevesebb huszonhat ember meghalt és tizenöten súlyosan megsérültek, miután számos autó megközelítőleg 45 méteres magasságból zuhant a mélybe. A helyszínen továbbra is folyik az esetleges túlélők felkutatása a romok között.
Morandi-híd Kedden, egyelőre ismeretlen okból összeomlott a Morandi-híd (By Bbruno - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18775372)

Egyes jelentések szerint néhányan a romok között rekedhettek, ugyanis emberek hangja szűrődött ki onnan. Tizenkét ember holléte továbbra sem ismert.

Mintegy 300 tűzoltó érkezett a helyszínre speciális felszereléssel és kereső kutyákkal, és egy helyi tűzoltótiszt elmondása szerint „továbbra sem adják fel a reményt”, és folyamatosan dolgoznak addig, amíg mindenkit meg nem találnak.

Mivel attól lehet tartani, hogy a híd további elemei is leomlanak, több száz embert evakuáltak a környékről.

Hogy pontosan mi idézte elő a tragédiát – amely éppen heves esőzések idejében következett be – egyelőre nem nyert bizonyosságot, ugyanakkor néhányan megkérdőjelezték, hogy a szerkezet kellően biztonságos volt-e. Matteo Salvini belügyminiszter mindenesetre ígéretet tett arra, hogy bárki legyen is a felelős a viadukt összeomlásáért, felelősségre fogják vonni. Az A10 autópálya felett áthaladó hidat az 1960-as években adták át.

Alessandra Bucci rendőrségi szóvivő a Reuters hírügynökségnek azt mondta, a mentési munkálatokat azért folytatják, mert úgy vélik, vannak még túlélők a romok között.

A hídon mintegy 30-35 személyautó és további három nehézgépjármű is volt annak összeomlása idejében, a viadukt törmelékei pedig egyebek mellett a vasúti sínekre, egy raktárra és a folyóba zuhantak. Úgy tudni, a lent tartózkodók közül – noha volt, aki megsérült – senki nem vesztette életét.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen