Külföld

Tájfun pusztított Japánban

Legkevesebb tíz ember meghalt Japánban a Jebi-tájfun miatt, amely 25 éve a legnagyobb erejű Japánban pusztító vihar.
Jebi tájfun A vihar japán délnyugati részén vitt véghez jelentősebb pusztítást (By VIIRS image captured by NOAA’s NOAA-20 satellite - Satellite Maps - Global Archive from NOAA NESDIS, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=72256939)

A Jebi-tájfun Japán nyugati részén haladt el, ahol több nagy várost, így Oszakát és Kiotót is elérte. Több repülő-, vonat- és hajójáratot töröltek, az oszakai nemzetközi repülőtéren rekedt utasokat azonban már evakuálták. Összesen mintegy 800 repülőjáratot töröltek, köztük a nagojai és oszakai repülőtérről induló, vagy oda tartó nemzetközi járatokat is.

A szelek némileg veszítettek erejükből, és észak felé haladnak, ám az embereket arra figyelmeztették, hogy az áradások és a földcsuszamlások továbbra is veszélyt jelenthetnek.

Egy kormányzati szóvivő elmondta, hogy legkevesebb háromszáz ember megsérült a tájfun következtében. Szerda reggelig az országban több mint 1,2 millió embert érintően adtak ki az evakuációra vonatkozó tanácsot. A helyi katasztrófavédelmi ügynökség közlése szerint további több mint 30 ezer embernek ennél magasabb szintű, ám még nem kötelező jellegű evakuációs figyelmeztetést adtak ki.

Több mint kétmillió háztartásban volt áramszünet a tájfun miatt, és az érintett területeken található iskolák, valamint vállalatok továbbra is zárva tartanak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen