Külföld

Tájfun pusztított Japánban

Legkevesebb tíz ember meghalt Japánban a Jebi-tájfun miatt, amely 25 éve a legnagyobb erejű Japánban pusztító vihar.
Jebi tájfun A vihar japán délnyugati részén vitt véghez jelentősebb pusztítást (By VIIRS image captured by NOAA’s NOAA-20 satellite - Satellite Maps - Global Archive from NOAA NESDIS, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=72256939)

A Jebi-tájfun Japán nyugati részén haladt el, ahol több nagy várost, így Oszakát és Kiotót is elérte. Több repülő-, vonat- és hajójáratot töröltek, az oszakai nemzetközi repülőtéren rekedt utasokat azonban már evakuálták. Összesen mintegy 800 repülőjáratot töröltek, köztük a nagojai és oszakai repülőtérről induló, vagy oda tartó nemzetközi járatokat is.

A szelek némileg veszítettek erejükből, és észak felé haladnak, ám az embereket arra figyelmeztették, hogy az áradások és a földcsuszamlások továbbra is veszélyt jelenthetnek.

Egy kormányzati szóvivő elmondta, hogy legkevesebb háromszáz ember megsérült a tájfun következtében. Szerda reggelig az országban több mint 1,2 millió embert érintően adtak ki az evakuációra vonatkozó tanácsot. A helyi katasztrófavédelmi ügynökség közlése szerint további több mint 30 ezer embernek ennél magasabb szintű, ám még nem kötelező jellegű evakuációs figyelmeztetést adtak ki.

Több mint kétmillió háztartásban volt áramszünet a tájfun miatt, és az érintett területeken található iskolák, valamint vállalatok továbbra is zárva tartanak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Szükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatt

Szükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatt


TÁTRA,     HAVAZÁS,     SZLOVÁKIA

Újabb holttestet találtak a dél-oroszországi gázrobbanás helyszínén

Újabb holttestet találtak a dél-oroszországi gázrobbanás helyszínénMeghalt a kórházban a megkéselt gdanski főpolgármester

Meghalt a kórházban a megkéselt gdanski főpolgármesterAz oroszok többsége támogatná a kormány leváltását

Az oroszok többsége támogatná a kormány leváltásátMegtalálták a lezuhant Lion Air-gép második fekete dobozát is

Megtalálták a lezuhant Lion Air-gép második fekete dobozát is


LION AIR,     REPÜLŐGÉP,     BALESET

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen