Külföld

Ismét kiürítik az északi-franciaországi Grande-Synthe migránstáborát

A francia hatóságok csütörtökön ismét kiürítik az észak-franciaországi Grande-Synthe migránstáborát, ahol több százan élnek sátrakban.
Illegális sátortábor Franciaországban A kép illusztráció (By VOA- Nicolas Pinault - VOA News (http://www.voanews.com/media/photogallery/voa-africa-with-migrants-in-calais-jungle/3017139.html), Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=50485262)

A prefektúra tájékoztatása szerint a tábor felszámolásának célja az emberek biztonságos helyre szállítása, amelyre a dunkerque-i bíróság 2018. június 7-i döntésében kötelezte a hatóságokat.

A La Manche csatorna közelében kialakított táborhelyen mintegy öt-nyolcszáz iraki kurd sátorozott azzal a céllal, hogy illegális módon megpróbáljon átjutni Nagy-Britanniába.

A tábor kiürítése délelőtt nyugalomban történik.

A francia bevándorlási és integrációs hivatal (OFII) húsz munkatársát mintegy kétszáz rendőr, valamint húsz tűzoltó és a polgári védelem munkatársai segítik az emberek elszállításában.

Azokat a migránsokat, akik Franciaországban szeretnének menedékkérelmet benyújtani, befogadóközpontokba szállítják, akik erre nem hajlandók, azokat a tájékoztatás szerint a rendőrségre kísérik, ahol a hatóságok ellenőrzik a helyzetüket.

A prefektúra emlékeztetett arra, hogy a kormány szeretné elkerülni, hogy a csatornán átjutásra váró migránsok újabb sátortáborokat alakítsanak ki Észak-Franciaországban.

Grande-Synthe-ben már többször kiürítette a rendőrség a migránstábort, legutóbb egy évvel ezelőtt, amikor kezdett hidegebbre fordulni az idő.

Két és fél évvel ezelőtt a Zöldek által irányított helyi önkormányzat itt nyitotta meg az első humanitárius, a nemzetközi normáknak megfelelő menekülttábort Franciaországban, alig negyven kilométerre Calais-tól. A tábort az Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi humanitárius szervezet és Grand-Synthe önkormányzata finanszírozta. A telep azonban másfél évvel ezelőtt leégett, és azóta ismét illegális sátortáborokat kezdtek kialakítani az újonnan érkező migránsok.

A francia hatóságok két évvel ezelőtt felszámolták a dzsungel néven ismertté vált calais-i tábort, amelynek több ezer lakóját Franciaország-szerte kialakított menekültszállásokon helyezték el. Az angol partokkal szembeni francia kikötőváros környékén azonban továbbra is számos illegális bevándorló tartózkodik abban a reményben, hogy észrevétlenül Nagy-Britanniába juthat, amitől életkörülményeik javulását várják.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Szükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatt

Szükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatt


TÁTRA,     HAVAZÁS,     SZLOVÁKIA

Újabb holttestet találtak a dél-oroszországi gázrobbanás helyszínén

Újabb holttestet találtak a dél-oroszországi gázrobbanás helyszínénMeghalt a kórházban a megkéselt gdanski főpolgármester

Meghalt a kórházban a megkéselt gdanski főpolgármesterAz oroszok többsége támogatná a kormány leváltását

Az oroszok többsége támogatná a kormány leváltásátMegtalálták a lezuhant Lion Air-gép második fekete dobozát is

Megtalálták a lezuhant Lion Air-gép második fekete dobozát is


LION AIR,     REPÜLŐGÉP,     BALESET

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen