hirdetés
Külföld

Ismét kiürítik az északi-franciaországi Grande-Synthe migránstáborát

A francia hatóságok csütörtökön ismét kiürítik az észak-franciaországi Grande-Synthe migránstáborát, ahol több százan élnek sátrakban.
Illegális sátortábor Franciaországban A kép illusztráció (By VOA- Nicolas Pinault - VOA News (http://www.voanews.com/media/photogallery/voa-africa-with-migrants-in-calais-jungle/3017139.html), Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=50485262)
hirdetés

A prefektúra tájékoztatása szerint a tábor felszámolásának célja az emberek biztonságos helyre szállítása, amelyre a dunkerque-i bíróság 2018. június 7-i döntésében kötelezte a hatóságokat.

A La Manche csatorna közelében kialakított táborhelyen mintegy öt-nyolcszáz iraki kurd sátorozott azzal a céllal, hogy illegális módon megpróbáljon átjutni Nagy-Britanniába.

A tábor kiürítése délelőtt nyugalomban történik.

A francia bevándorlási és integrációs hivatal (OFII) húsz munkatársát mintegy kétszáz rendőr, valamint húsz tűzoltó és a polgári védelem munkatársai segítik az emberek elszállításában.

Azokat a migránsokat, akik Franciaországban szeretnének menedékkérelmet benyújtani, befogadóközpontokba szállítják, akik erre nem hajlandók, azokat a tájékoztatás szerint a rendőrségre kísérik, ahol a hatóságok ellenőrzik a helyzetüket.

A prefektúra emlékeztetett arra, hogy a kormány szeretné elkerülni, hogy a csatornán átjutásra váró migránsok újabb sátortáborokat alakítsanak ki Észak-Franciaországban.

Grande-Synthe-ben már többször kiürítette a rendőrség a migránstábort, legutóbb egy évvel ezelőtt, amikor kezdett hidegebbre fordulni az idő.

Két és fél évvel ezelőtt a Zöldek által irányított helyi önkormányzat itt nyitotta meg az első humanitárius, a nemzetközi normáknak megfelelő menekülttábort Franciaországban, alig negyven kilométerre Calais-tól. A tábort az Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi humanitárius szervezet és Grand-Synthe önkormányzata finanszírozta. A telep azonban másfél évvel ezelőtt leégett, és azóta ismét illegális sátortáborokat kezdtek kialakítani az újonnan érkező migránsok.

A francia hatóságok két évvel ezelőtt felszámolták a dzsungel néven ismertté vált calais-i tábort, amelynek több ezer lakóját Franciaország-szerte kialakított menekültszállásokon helyezték el. Az angol partokkal szembeni francia kikötőváros környékén azonban továbbra is számos illegális bevándorló tartózkodik abban a reményben, hogy észrevétlenül Nagy-Britanniába juthat, amitől életkörülményeik javulását várják.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Káoszt okozott az első hó az Egyesült Államokban

Káoszt okozott az első hó az Egyesült ÁllamokbanHorst Seehofer január 19-ig marad a bajor CSU elnöke

Horst Seehofer január 19-ig marad a bajor CSU elnökehirdetés
Új fegyvert tesztelt Észak-Korea

Új fegyvert tesztelt Észak-KoreaMeghalt egy magyar kamionsofőr egy Déva melletti balesetben

Meghalt egy magyar kamionsofőr egy Déva melletti balesetben


DÉVA,     BALESET,     KAMION

Molotov-koktélokat dobtak ismeretlenek a kijevi Szent András-templomra

Molotov-koktélokat dobtak ismeretlenek a kijevi Szent András-templomrahirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen