hirdetés
Külföld

Nagy erejű földrengés és földcsuszamlások sújtották Japánt

Nagy erejű földrengés sújtotta a Japán északi részén fekvő Hokkaidó szigetét, amelynek következtében pusztító földcsuszamlások is bekövetkeztek.
Hokkaido A földrengés Hokkaido szigetén történt (Forrás: pixabay.com / meguraw645)
hirdetés

Két személy életét vesztette, és mintegy negyven embert továbbra is eltűntként keresnek a helyi NHK televízió értesülései szerint. A 6,7-es erősségű rengés következtében mintegy 3 millió háztartás maradt áram nélkül, és a régió egy atomerőművét is le kellett állítani ideiglenesen. Japánban az elmúlt órákban egy másik súlyos katasztrófa, a Jebi-tájfun is jelentős károkat okozott, és több ember halálát idézte elő.

A földrengés Hokkaidó prefektúra székhelyétől, Szapporótól mintegy 62 kilométerre délkeletre alakult ki a kora reggeli órákban. A japán meteorológiai szolgálat szerint nem fenyeget cunami veszélyével a rengés.

A helyi lakosok közül többen a közösségi oldalakon osztották meg a földrengéssel kapcsolatos aggályaikat, s bejegyzéseikből kiderül az is, hogy a boltok előtt már hosszú sorok kígyóznak, az emberek ugyanis újabb rengésektől tartanak. Nem is ok nélkül, hiszen a hatóságok arra figyelmeztették a lakosságot, maradjanak éberek, ugyanis utórengések is bekövetkezhetnek.

A helyi meteorológiai szolgálat munkatársa az AFP hírügynökségnek elmondta, az első nagy földrengés idejétől számított két-három napban még gyakoriak a további erős utórengések. A lakosságot arra kérték, tartsák észben az újabb földmozgások, továbbá a csapadék jelentette kockázatot, és ne menjenek veszélyes területekre.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Horst Seehofer január 19-ig marad a bajor CSU elnöke

Horst Seehofer január 19-ig marad a bajor CSU elnökeÚj fegyvert tesztelt Észak-Korea

Új fegyvert tesztelt Észak-Koreahirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen