Külföld

Fegyveresek rohanták le Líbiában a nemzeti olajvállalat székhelyét

Líbia fővárosában, Tripoliban fegyveresekkel kerültek összetűzésbe a biztonsági erők a nemzeti olajvállalat székhelyénél – írja a BBC.
Tripoli Tripoliban az ENSZ múlt heti bejelentése szerint egyverszüneti megállapodást elérni az egymással szemben álló fegyveres csoportok között (Készítette: Bryn Jones - originally posted to Flickr as Tripoli, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4513530)

Úgy tudni, egy fegyveres csoport megrohanta az épületet, és szemtanúk szerint több lövés és robbanás hangja is hallható volt.

Az ENSZ múlt heti bejelentése szerint a líbiai fővárosban sikerült fegyverszüneti megállapodást elérni az egymással szemben álló fegyveres csoportok között.

Tripoli az ENSZ-támogatta kormány ellenőrzése alatt áll ugyan, de az ország további részének nagyjában továbbra is különböző fegyveres csoportok tevékenykednek.

A líbiai olajvállalat egy munkatársa, aki állítása szerint az ablakon kiugorva menekült, a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy három-öt fegyveres jutott be az épületbe, és kezdett lövöldözésbe, aminek során több ember is megsérült. A hírügynökség egy másik szemtanú beszámolója alapján azt írta, a vállalat vezetőjét biztonságban kimenekítették.

A helyszínre mentők érkeztek, hogy az épületből kiérkező sérülteket ellássák. Egyelőre nem tudni, ki áll a támadás mögött.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Horvátországban már hét halálos áldozata van az influenzának

Horvátországban már hét halálos áldozata van az influenzánakAz Iszlám Állam magára vállalta a magnyitogorszki házrobbanást

Az Iszlám Állam magára vállalta a magnyitogorszki házrobbanástTöbb halálos áldozata is van a kolumbiai robbantásnak

Több halálos áldozata is van a kolumbiai robbantásnak


KOLUMBIA,     BOGOTA,     TERRORIZMUS

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben

Kilenc embert vettek őrizetbe a kenyai támadással összefüggésben


KENYA,     NAIROBI,     LUXUSHOTEL

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről

Január utolsó hetében szavaz az alsóház a brit kormány új Brexit-tervéről


BREXIT,     NAGY-BRITANNIA,     EU

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen