Külföld

Fegyveresek rohanták le Líbiában a nemzeti olajvállalat székhelyét

Líbia fővárosában, Tripoliban fegyveresekkel kerültek összetűzésbe a biztonsági erők a nemzeti olajvállalat székhelyénél – írja a BBC.
Tripoli Tripoliban az ENSZ múlt heti bejelentése szerint egyverszüneti megállapodást elérni az egymással szemben álló fegyveres csoportok között (Készítette: Bryn Jones - originally posted to Flickr as Tripoli, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4513530)

Úgy tudni, egy fegyveres csoport megrohanta az épületet, és szemtanúk szerint több lövés és robbanás hangja is hallható volt.

Az ENSZ múlt heti bejelentése szerint a líbiai fővárosban sikerült fegyverszüneti megállapodást elérni az egymással szemben álló fegyveres csoportok között.

Tripoli az ENSZ-támogatta kormány ellenőrzése alatt áll ugyan, de az ország további részének nagyjában továbbra is különböző fegyveres csoportok tevékenykednek.

A líbiai olajvállalat egy munkatársa, aki állítása szerint az ablakon kiugorva menekült, a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy három-öt fegyveres jutott be az épületbe, és kezdett lövöldözésbe, aminek során több ember is megsérült. A hírügynökség egy másik szemtanú beszámolója alapján azt írta, a vállalat vezetőjét biztonságban kimenekítették.

A helyszínre mentők érkeztek, hogy az épületből kiérkező sérülteket ellássák. Egyelőre nem tudni, ki áll a támadás mögött.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen