Külföld

Vietnamban arra kérik az embereket, hogy ne egyenek kutyahúst

Vietnam fővárosában, Hanoiban a tisztviselők arra kérik a lakosokat, hogy hagyjanak fel a kutyahús fogyasztásával, mivel ez a szokásuk amellett, hogy ronthatja a város jó hírnevét, olyan betegségek terjedéséhez is vezet, mint például a veszettség.
Kiskutya A Hanoiban élő majdnem 500 ezer kutya legnagyobb részét házi kedvencként tartják (Forrás: pixabay.com / Aylin Kašupieriková)

A Hanoi Népbizottság felhívása szerint a kutyahúsevés lerombolhatja a vietnami fővárosról, mint „civilizált és modern fővárosról” alkotott képét, ráadásul olyan betegségek terjedésének is kedvez ez a szokás, mint például a veszettség, illetve a leptoszpirózis.

Hanoiban mintegy ezer olyan bolt van, ahol továbbra is árusítanak kutya- illetve macskahúst. Utóbbi fogyasztását egyébként ugyancsak ellenzi a népbizottság, de alapvetően a macskahús nem is örvend olyan népszerűségnek, mint a kutyáé. Az emberek figyelmét egyúttal felhívták arra is, hogy számos kutyát és macskát kegyetlen módon vágnak le, mielőtt azok a boltokba kerülnének.

A vietnami fővárosban mintegy 490 ezer kutya és macska él, legnagyobb részüket házi kedvencként tartják. Noha az egész országban egyre többen ítélik el a kutyahús-fogyasztást, a BBC tudósítója szerint továbbra is egy igen mély gyökerekkel rendelkező szokásról van szó.

A közösségi oldalakon is többen akadtak, akik támogatták a Népbizottság felhívását, de emellett ellenzői is akadtak annak. Egyesek szerint a kutyahúst nem betiltani kellene, hanem vagy magas adókkal terhelni, vagy pedig korlátozni az elérhetőségét.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Szükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatt

Szükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatt


TÁTRA,     HAVAZÁS,     SZLOVÁKIA

Újabb holttestet találtak a dél-oroszországi gázrobbanás helyszínén

Újabb holttestet találtak a dél-oroszországi gázrobbanás helyszínénMeghalt a kórházban a megkéselt gdanski főpolgármester

Meghalt a kórházban a megkéselt gdanski főpolgármesterAz oroszok többsége támogatná a kormány leváltását

Az oroszok többsége támogatná a kormány leváltásátMegtalálták a lezuhant Lion Air-gép második fekete dobozát is

Megtalálták a lezuhant Lion Air-gép második fekete dobozát is


LION AIR,     REPÜLŐGÉP,     BALESET

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen