Külföld

Vietnamban arra kérik az embereket, hogy ne egyenek kutyahúst

Vietnam fővárosában, Hanoiban a tisztviselők arra kérik a lakosokat, hogy hagyjanak fel a kutyahús fogyasztásával, mivel ez a szokásuk amellett, hogy ronthatja a város jó hírnevét, olyan betegségek terjedéséhez is vezet, mint például a veszettség.
Kiskutya A Hanoiban élő majdnem 500 ezer kutya legnagyobb részét házi kedvencként tartják (Forrás: pixabay.com / Aylin Kašupieriková)

A Hanoi Népbizottság felhívása szerint a kutyahúsevés lerombolhatja a vietnami fővárosról, mint „civilizált és modern fővárosról” alkotott képét, ráadásul olyan betegségek terjedésének is kedvez ez a szokás, mint például a veszettség, illetve a leptoszpirózis.

Hanoiban mintegy ezer olyan bolt van, ahol továbbra is árusítanak kutya- illetve macskahúst. Utóbbi fogyasztását egyébként ugyancsak ellenzi a népbizottság, de alapvetően a macskahús nem is örvend olyan népszerűségnek, mint a kutyáé. Az emberek figyelmét egyúttal felhívták arra is, hogy számos kutyát és macskát kegyetlen módon vágnak le, mielőtt azok a boltokba kerülnének.

A vietnami fővárosban mintegy 490 ezer kutya és macska él, legnagyobb részüket házi kedvencként tartják. Noha az egész országban egyre többen ítélik el a kutyahús-fogyasztást, a BBC tudósítója szerint továbbra is egy igen mély gyökerekkel rendelkező szokásról van szó.

A közösségi oldalakon is többen akadtak, akik támogatták a Népbizottság felhívását, de emellett ellenzői is akadtak annak. Egyesek szerint a kutyahúst nem betiltani kellene, hanem vagy magas adókkal terhelni, vagy pedig korlátozni az elérhetőségét.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen