Külföld

Már az Egyesült Államok keleti partvidékénél jár a Florence hurrikán

A Florence hurrikán külső sávjai már elérték az Egyesült Államok keleti partvidékének bizonyos részeit.
Hurrikán A Florence hurrikán elsősorban a sok csapadék miatt lehet veszélyes - A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com)

A helyi hatóságok figyelmeztetése szerint Észak- és Dél-Karolinában is életveszélyes vihar dúl, amint a hurrikán akár 150 km/h-s sebességgel halad a szárazföldi területek felé. Több mint 100 ezer háztartásban már nincsen áram az egyre romló időjárási körülmények közepette.

Tisztviselők arra hívták fel a figyelmet, hogy a vihar akár „sok ember” halálát is okozhatja, és „szörnyű” áradásokkal fenyeget. A veszély miatt Virgina, Észak-Karolina, valamint Dél-Karolina államokban a partvidéken élő több mint egymillió embert szólítottak fel az evakuációra.

Csütörtök éjjel több ezer ember ment az erre a célra kijelölt menedékhelyekre, több felvételen látható, hogy számos lakos pokrócokkal és felfújható matracokkal érkezett ezekre a helyekre. Tegnap nap közben egyébként egyre romlott az időjárási helyzet, különösen a partközeli területeken fokozatosan megerősödött a szél, s Észak-Karolina bizonyos területein néhány óra leforgása alatt mintegy 30 centiméter csapadék is lehullott, és a tenger szintje is megemelkedett.

Helyi idő szerint 23 órakor az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ (NHC) arról adott tájékoztatást, hogy a szélsebesség némileg csökkent, s így már egyes kategóriába sorolhatóvá fokozódott vissza a hurrikán.

Az NHC ugyanakkor figyelmeztetett arra is, hogy a szélerősség fokozatos csökkenése ellenére a vihar továbbra is igen veszélyes a várható jelentős csapadékmennyiség és az ezzel összefüggő áradások miatt. A legnagyobb veszélyben azok az emberek vannak, akik folyók, patakok közelében, illetve alacsonyan fekvő területeken élnek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Szükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatt

Szükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatt


TÁTRA,     HAVAZÁS,     SZLOVÁKIA

Újabb holttestet találtak a dél-oroszországi gázrobbanás helyszínén

Újabb holttestet találtak a dél-oroszországi gázrobbanás helyszínénMeghalt a kórházban a megkéselt gdanski főpolgármester

Meghalt a kórházban a megkéselt gdanski főpolgármesterAz oroszok többsége támogatná a kormány leváltását

Az oroszok többsége támogatná a kormány leváltásátMegtalálták a lezuhant Lion Air-gép második fekete dobozát is

Megtalálták a lezuhant Lion Air-gép második fekete dobozát is


LION AIR,     REPÜLŐGÉP,     BALESET

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen