hirdetés
Külföld

Már az Egyesült Államok keleti partvidékénél jár a Florence hurrikán

A Florence hurrikán külső sávjai már elérték az Egyesült Államok keleti partvidékének bizonyos részeit.
Hurrikán A Florence hurrikán elsősorban a sok csapadék miatt lehet veszélyes - A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

A helyi hatóságok figyelmeztetése szerint Észak- és Dél-Karolinában is életveszélyes vihar dúl, amint a hurrikán akár 150 km/h-s sebességgel halad a szárazföldi területek felé. Több mint 100 ezer háztartásban már nincsen áram az egyre romló időjárási körülmények közepette.

Tisztviselők arra hívták fel a figyelmet, hogy a vihar akár „sok ember” halálát is okozhatja, és „szörnyű” áradásokkal fenyeget. A veszély miatt Virgina, Észak-Karolina, valamint Dél-Karolina államokban a partvidéken élő több mint egymillió embert szólítottak fel az evakuációra.

Csütörtök éjjel több ezer ember ment az erre a célra kijelölt menedékhelyekre, több felvételen látható, hogy számos lakos pokrócokkal és felfújható matracokkal érkezett ezekre a helyekre. Tegnap nap közben egyébként egyre romlott az időjárási helyzet, különösen a partközeli területeken fokozatosan megerősödött a szél, s Észak-Karolina bizonyos területein néhány óra leforgása alatt mintegy 30 centiméter csapadék is lehullott, és a tenger szintje is megemelkedett.

Helyi idő szerint 23 órakor az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ (NHC) arról adott tájékoztatást, hogy a szélsebesség némileg csökkent, s így már egyes kategóriába sorolhatóvá fokozódott vissza a hurrikán.

Az NHC ugyanakkor figyelmeztetett arra is, hogy a szélerősség fokozatos csökkenése ellenére a vihar továbbra is igen veszélyes a várható jelentős csapadékmennyiség és az ezzel összefüggő áradások miatt. A legnagyobb veszélyben azok az emberek vannak, akik folyók, patakok közelében, illetve alacsonyan fekvő területeken élnek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Káoszt okozott az első hó az Egyesült Államokban

Káoszt okozott az első hó az Egyesült ÁllamokbanHorst Seehofer január 19-ig marad a bajor CSU elnöke

Horst Seehofer január 19-ig marad a bajor CSU elnökehirdetés
Új fegyvert tesztelt Észak-Korea

Új fegyvert tesztelt Észak-KoreaMeghalt egy magyar kamionsofőr egy Déva melletti balesetben

Meghalt egy magyar kamionsofőr egy Déva melletti balesetben


DÉVA,     BALESET,     KAMION

Molotov-koktélokat dobtak ismeretlenek a kijevi Szent András-templomra

Molotov-koktélokat dobtak ismeretlenek a kijevi Szent András-templomrahirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen