Külföld

Florence vihar: Egész várost zárt el a külvilágtól az áradás

Az Észak-Karolinában található Wilmington várost az áradással járó egyre magasabb vízszint immár teljesen elzárta az állam többi részétől. A hatóságok szerint valamennyi Wilmingtonba, illetve onnan kivezető út járhatatlanná vált. Egyúttal arra kérték az evakuált lakosokat, hogy egyelőre ne próbáljanak a városba jutni.
Trópusi vihar Wilmingtonban a villámárvizek jelentenek problémát (Forrás: pixabay.com)

A mintegy 120 ezer fős lakosú város egyes leírások szerint olyanná vált, mint egy sziget Észak-Karolina területén. Az emelkedő vízszint elől megközelítőleg 400 embert menekítettek ki, a település nagy részén pedig nem volt, és jobbára továbbra sincs áramellátás.

Az amerikai meteorológiai szolgálat figyelmeztetése szerint az elkövetkező két napon még előfordulhatnak villámárvizek a térségben, és számottevő javulás csak ez után várható az időjárásban.

Woody White, a helyi megyei bizottság elnöke arra kérte a távol tartózkodókat, hogy egyelőre ne térjenek vissza. Hozzátette:

„Az útjainkat elárasztotta a víz, nem lehet Wilmingtonba jutni. Szeretnénk ugyan, ha hazatérnének, ám egyelőre nincs mód rá, hogy jöjjenek”.

A városban halálos áldozatai is voltak az ítéletidőnek, elsőként egy édesanya és hét hónapos kisfia haláláról érkezett bejelentés pénteken reggel.

Wilmington belső útjainak egy része továbbra is járható, ám kijárási tilalmat rendeltek el, miután öt, az egyik boltból lopkodó személyt a szombati napon őrizetbe vettek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen