Külföld

Mintegy 90 áldozata van a Viktória-tavon történt kompbalesetnek

Legkevesebb nyolcvanhat ember meghalt, miután egy több száz embert szállító komp elsüllyedt a tanzániai Viktória-tavon – közölték a helyi hatóságok.
Viktória tó (Forrás: pixabay.com)

Tartani lehet tőle, hogy az áldozatok végleges száma még magasabb lesz – akár több mint 200 ember is megfulladhatott. Miután az éjszaka felfüggesztették a mentési munkálatokat, reggel folytatni kezdték azokat.

A komp az Ukora és a Bugolora szigetek közötti vízterületen, a part közelében borult fel, feltehetőleg azért, mert túl sokan voltak a fedélzetén, és mindannyian az egyik oldalra húzódtak.

A helyi média szerint a kompra mindössze száz embert engedhettek volna fel, miközben tisztviselők szerint több mint négyszázan utaztak a járművön, amikor az felborult.

A BBC helyi tudósítója szerint sokan a környéken továbbra is arra várnak, hogy megtudják, mi történt a csütörtökön elsüllyedt hajón utazó hozzátartozóikkal. Egy környékbeli nőt ellenben már értesítettek arról, hogy apja, öccse és nagynénje is meghalt a tragédiában.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen