hirdetés
Külföld

Mintegy 90 áldozata van a Viktória-tavon történt kompbalesetnek

Legkevesebb nyolcvanhat ember meghalt, miután egy több száz embert szállító komp elsüllyedt a tanzániai Viktória-tavon – közölték a helyi hatóságok.
Viktória tó (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

Tartani lehet tőle, hogy az áldozatok végleges száma még magasabb lesz – akár több mint 200 ember is megfulladhatott. Miután az éjszaka felfüggesztették a mentési munkálatokat, reggel folytatni kezdték azokat.

A komp az Ukora és a Bugolora szigetek közötti vízterületen, a part közelében borult fel, feltehetőleg azért, mert túl sokan voltak a fedélzetén, és mindannyian az egyik oldalra húzódtak.

A helyi média szerint a kompra mindössze száz embert engedhettek volna fel, miközben tisztviselők szerint több mint négyszázan utaztak a járművön, amikor az felborult.

A BBC helyi tudósítója szerint sokan a környéken továbbra is arra várnak, hogy megtudják, mi történt a csütörtökön elsüllyedt hajón utazó hozzátartozóikkal. Egy környékbeli nőt ellenben már értesítettek arról, hogy apja, öccse és nagynénje is meghalt a tragédiában.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Csökkent a szociális védelemre fordított kiadások aránya az EU-ban

Csökkent a szociális védelemre fordított kiadások aránya az EU-banTheresa May: a vezetőváltás leállíthatja a Brexit-folyamatot

Theresa May: a vezetőváltás leállíthatja a Brexit-folyamatothirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen