hirdetés
Külföld

Több száz áldozata van az indonéziai cunaminak

Legkevesebb 832 halálos áldozata van a pénteken az indonéziai Palu városban történt földrengésnek és cumaninak, ám mivel a félreesőbb helyszínek átkutatása még folyamatban van, ez a szám tovább emelkedhet – írja a BBC. Több tucat túlélő továbbra is a romok közt lehet.
Mentőautó Több tucat túlélő továbbra is a romok közt lehet (Forrás: pixabay.com / Manfred Antranias Zimmer)
hirdetés

A hatóságok közlése szerint a már megtalált holttesteket tömegsírokba temetik, mivel tartanak tőle, hogy különböző fertőzések üthetnék fel a fejüket máskülönben.

Paluban egy hotel és egy bevásárlóközpont területén a mentő csapatok gépek segítségével kutatják át a romokat, miután az utórengések miatt veszélyessé vált a bejutás a romos épületekbe. A helyi katasztrófavédelmi szolgálat szóvivőjének közlése szerint azonban kevés a rendelkezésükre álló gép, valamint kommunikációs eszköz az összeomlott épületek számához képest.

A pénteken bekövetkezett 7,5-es erősségű földrengést követően cunami miatt adtak ki figyelmeztetést, ám azt egyelőre nem tudni, hogy az még érvényben volt-e, amikor a hullámok valóságosan megérkeztek az érintett területekre.

Az esetről készült felvételeken látható, hogy többen rémülten menekülnek a partszakaszhoz érkező és ott mindent elsöprő, mintegy 6 méter magas hullámok elől egy tervezett fesztivál helyszínénél.

Joko Widodo indonéziai elnök a helyszínre látogatott, ahol a folyamatos mentési munkálatokat sürgette. Az elnök egyúttal a katasztrófa kezelésére nemzetközi támogatást fogadott el.

Mindeközben az indonéz igazságügyi minisztérium arról tett bejelentést, hogy megközelítőleg 1200 elítélt szökött meg a különböző büntetés-végrehajtási intézményekből Sulawesi régióból a földrengést és cunamit követően.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Lelőtték a strasbourgi lövöldözés elkövetőjét

Lelőtték a strasbourgi lövöldözés elkövetőjéthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen