Külföld

Több száz áldozata van az indonéziai cunaminak

Legkevesebb 832 halálos áldozata van a pénteken az indonéziai Palu városban történt földrengésnek és cumaninak, ám mivel a félreesőbb helyszínek átkutatása még folyamatban van, ez a szám tovább emelkedhet – írja a BBC. Több tucat túlélő továbbra is a romok közt lehet.
Mentőautó Több tucat túlélő továbbra is a romok közt lehet (Forrás: pixabay.com / Manfred Antranias Zimmer)

A hatóságok közlése szerint a már megtalált holttesteket tömegsírokba temetik, mivel tartanak tőle, hogy különböző fertőzések üthetnék fel a fejüket máskülönben.

Paluban egy hotel és egy bevásárlóközpont területén a mentő csapatok gépek segítségével kutatják át a romokat, miután az utórengések miatt veszélyessé vált a bejutás a romos épületekbe. A helyi katasztrófavédelmi szolgálat szóvivőjének közlése szerint azonban kevés a rendelkezésükre álló gép, valamint kommunikációs eszköz az összeomlott épületek számához képest.

A pénteken bekövetkezett 7,5-es erősségű földrengést követően cunami miatt adtak ki figyelmeztetést, ám azt egyelőre nem tudni, hogy az még érvényben volt-e, amikor a hullámok valóságosan megérkeztek az érintett területekre.

Az esetről készült felvételeken látható, hogy többen rémülten menekülnek a partszakaszhoz érkező és ott mindent elsöprő, mintegy 6 méter magas hullámok elől egy tervezett fesztivál helyszínénél.

Joko Widodo indonéziai elnök a helyszínre látogatott, ahol a folyamatos mentési munkálatokat sürgette. Az elnök egyúttal a katasztrófa kezelésére nemzetközi támogatást fogadott el.

Mindeközben az indonéz igazságügyi minisztérium arról tett bejelentést, hogy megközelítőleg 1200 elítélt szökött meg a különböző büntetés-végrehajtási intézményekből Sulawesi régióból a földrengést és cunamit követően.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen