Külföld

Hét rendőrt meglőttek egy dél-karolinai összetűzésben

Meglőttek hét amerikai rendőrt egy dél-karolinai összetűzés során, egyikük életét vesztette. A rendőrök azért vonultak a Florence városban található helyszínre, mert egy elkövető gyermekeket ejtett túszul.
Rendőrök A hét megsérült rendőr egyike életét vesztette (Forrás: pixabay.com / Anja Osenberg)

Egy fegyveres elkövető gyermekeket ejtett túszul Dél-Karolinában, majd mintegy két órán át tartotta őket fogva, mielőtt végül megadta magát, és kórházba szállították. Az elkövetőt egyelőre nem azonosították, és az indítéka is ismeretlen. A helyi rendőrség közlése szerint már minden gyermek biztonságban van.

Egy sajtótájékoztatón Florence megye seriffje, Kenney Boone elmondta, hogy három alkalmazottjuk mellett a helyi rendőrség négy alkalmazottját lőtték meg az incidens során. Egyikük – a helyi média szerint egy ötvenkét éves férfi – belehalt a sérülésébe.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a rendőrök úgy érkeztek a helyszínre, hogy nem volt tudomásuk arról, milyen fegyverrel rendelkezik az elkövető, és abban a hitben voltak, hogy ez csak egy szokásos házkutatási parancs.

A hat megsérült rendőr állapotáról egyelőre nem közöltek információt, ám elképzelhető, hogy néhányan közülük súlyos sérülést szenvedtek.

Az Egyesült Államokban 2017-ben több mint 15 ezer ember halálát okozta lőfegyver általi sérülés (ebbe nem számítva bele az évi mintegy 22 ezer, lőfegyverrel elkövetett öngyilkosságot) a Gun Violence Archive szerint, míg az Officer Down Memorial Page több mint 23 ezer, munkája során megölt rendőrről emlékezik meg, akik közül 112 rendőr ebben az évben halt meg.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen