hirdetés
Külföld

Elsüllyedt egy csónak az Égei-tenger török partjainál

Elsüllyedt kedd éjjel egy menedékkérőket szállító csónak az Égei-tenger török partjainál; a balesetben négy ember meghalt, harminc eltűnt után pedig még kutatnak a hatóságok - jelentette szerdán az Anadolu török állami hírügynökség.
Menekültek egy csónakon Az Égei-tenger középső részén nincs jelentős változás 2017 és 2018 között az illegális határátlépési kísérletek számában (By Mstyslav Chernov/Unframe - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46776361)
hirdetés

A csónak a nyugat-törökországi Izmir tartomány Karaburun körzetéből indult. Bár az Anadolu nem részletezte, a benne lévők feltehetően a szemközti görög Leszbosz vagy Híosz szigetre tartottak amikor a csónak egyelőre ismeretlen okból elsüllyedt.

A török belügyminisztérium közleménye szerint éjfél körül egy mentőmellényt viselő iraki nő vizes ruhában lépett be a karaburuni csendőrkapitányságra, hogy segítséget kérjen. A nő, aki a mentőmellénynek köszönhetően tudott kijutni a partra, azt mondta, hogy a csónakban mintegy 35-en tartózkodtak.

A parti őrség egy repülőt, egy helikoptert és három hajót küldött a szerencsétlenül járt emberek megmentésére, ugyanakkor a csendőrség és a rendőrség a partvonal mentén keresi a további túlélőket.

Az Égei-tenger középső részén nincs jelentős változás 2017 és 2018 között az illegális határátlépési kísérletek számában. A török parti őrség idén január 1. és október 9. között 19 488 Görögországba tartó menekültet tudott feltartóztatni, míg ez a szám a tavalyi év azonos időszakában 19 084 volt.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen