Külföld

Elsüllyedt egy csónak az Égei-tenger török partjainál

Elsüllyedt kedd éjjel egy menedékkérőket szállító csónak az Égei-tenger török partjainál; a balesetben négy ember meghalt, harminc eltűnt után pedig még kutatnak a hatóságok - jelentette szerdán az Anadolu török állami hírügynökség.
Menekültek egy csónakon Az Égei-tenger középső részén nincs jelentős változás 2017 és 2018 között az illegális határátlépési kísérletek számában (By Mstyslav Chernov/Unframe - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46776361)

A csónak a nyugat-törökországi Izmir tartomány Karaburun körzetéből indult. Bár az Anadolu nem részletezte, a benne lévők feltehetően a szemközti görög Leszbosz vagy Híosz szigetre tartottak amikor a csónak egyelőre ismeretlen okból elsüllyedt.

A török belügyminisztérium közleménye szerint éjfél körül egy mentőmellényt viselő iraki nő vizes ruhában lépett be a karaburuni csendőrkapitányságra, hogy segítséget kérjen. A nő, aki a mentőmellénynek köszönhetően tudott kijutni a partra, azt mondta, hogy a csónakban mintegy 35-en tartózkodtak.

A parti őrség egy repülőt, egy helikoptert és három hajót küldött a szerencsétlenül járt emberek megmentésére, ugyanakkor a csendőrség és a rendőrség a partvonal mentén keresi a további túlélőket.

Az Égei-tenger középső részén nincs jelentős változás 2017 és 2018 között az illegális határátlépési kísérletek számában. A török parti őrség idén január 1. és október 9. között 19 488 Görögországba tartó menekültet tudott feltartóztatni, míg ez a szám a tavalyi év azonos időszakában 19 084 volt.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen